Știri

Lumea sportului românesc este în doliu. Sportivul român Marian Costea a încetat din viață

Marian Costea, fostul jucător de hochei pe gheață, s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani.

În cursul zilei de miercuri, Marian Costea s-a stins din viață, la vârsta de 71 de ani. Anunțul trist a fost făcut de reprezentanţii CS Dinamo.

”Fostul mare hocheist Marian Costea a urcat la ceruri! Un apel telefonic şi o veste tristă: ‘A murit colegul şi prietenul meu Marian Costea!’.

Vocea lui Dumitru Axinte, fostul mare hocheist al echipei Dinamo şi al echipei naţionale, se pierde sugrumată în lacrimi. ‘A suferit un atac cerebral în urmă cu 70 de zile. A fost în spital la terapie intensivă în toată această perioadă, dar n-a mai rezistat. Astăzi a plecat să se vadă cu Doru Tureanu’, a mai putut să spună Dumitru Axinte.

A fost campion cu Dinamo, un jucător cu o personalitate puternică, aşa cum a fost şi ca om. Condoleanţe familiei! Dumnezeu să-l odihnească!”, se arată în mesajul transmis de reprezentanţii CS Dinamo, notează Agrepres.

Participant la două ediţii a Jocurilor Olimpice de iarnă cu echipa naţională a României, Marian Costea a fost unul dintre cei mai valoroşi hocheişti români.

Fostul jucător de hochei pe gheață s-a aflat în linia întâi a naţionalei României la Jocurile Olimpice de la Innsbruck (Austria) din 1976 şi de la Lake Placid (SUA) din 1980, precum şi la Campionatul Mondial din 1977 (Divizia A), unde România a învins Statele Unite ale Americii cu 5-4.

075
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.