Știri

Au apărut cartofii noi românești în piețe. Iată cât costă un kilogram

Fructele și legumele produse în România au ajuns în piețe. Cartofii, care înainte puteau fi cumpărați la un preț accesibil, s-au scumpit din cauza inflației.

Scumpirile din ultima perioadă îi fac pe români să renunțe să cumpere legume sau fructe de la piață și aleg să meargă la supermarket, unde, la unele produse, prețurile sunt mai accesibile.

În piețe au ajuns fructele și legumele produse în România. Printre ele se numără și cartofii noi, mult căutați în perioada postului de Paște.

În prezent, un kilogram de cartofi noi produși în România ajung la prețul de 14,99 de lei. Românii au fost revoltați atunci când au văzut prețul.

Și urzicile s-au scumpit! O pungă de de 250 de grame are un preț de 10 lei, iar un kilogram putea să ajungă și la 50 de lei, adică mai mult decât un kilogram de carne de pui sau de porc. Și în supermarket-uri, prețul urzicilor era mare. O jumătate de kilogram costă 18,99 de lei, adică 38 de lei un kilogram.

În luna martie 2024, s-a înregistrat o majorare a prețurilor medii de consum cu 0,5%

În luna martie 2024, față de februarie 2024, din produsele alimentare, majorări mai accentuate ale prețurilor medii de consum au fost marcate: la fructe, cu 4,2%, iar la legume, cu 2,3%. Totodată, în perioada de analiză, au fost înregistrate diminuări de preț la ouă de găină: 6,0%, la zahăr și carne, 0,3% la preparate și conserve din carne și 0,2% la ulei vegetal.

065
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.