Știri

Câți bani i s-au oferit sorei lui Petrică Mîțu Stoian din partea clinicii unde acesta a decedat

Solistul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață în urmă cu aproape trei ani, la scurt timp după ce a urmat terapia hiperbară, adesea recomandată de medici, în timpul pandemiei de Covid-19.

Solistul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian a murit în urmă cu aproape trei ani, la scurt timp după ce a urmat terapia hiperbară, adesea recomandată de medici, în timpul pandemiei de Covid-19.

Din nefericire pentru artist, această terapie i-a fost fatală. Sora regretatului artist, Maria Tărchilă, nu își găsește liniștea de atunci și a încercat tot ce s-a putut pentru a face dreptate pentru fratele său.

Petrică Mîțu Stoian fusese diagnosticat de două ori cu Covid-19, în timpul pandemiei, așa că organismul lui era deja foarte slăbit, acuzând probleme de respirație.

În speranța că își va putea recupera capacitatea pulmonară, puternic afectată de virus, Petrică Mîțu Stoian a urmat sfatul medicilor, care i-au recomandat terapia hiperbară, procedeu medical la care au apelat foarte mulți români, dar care, mai apoi, a fost interzis, din cauza efectelor secundare.

După prima ședință, artistului i s-a făcut brusc rău, fiind transferat, de la clinica privată, la spitalul din Reșița.

În ciuda eforturilor disperate ale medicilor, inima lui a încetat să mai bată la vârsta de 61 de ani.

La necropsie s-a constatat că plămânii artistului au cedat, după ce au suferit un șoc, din cauza cantității mari de oxigen primite.

Astfel, a fost deschis un dosar de ucidere din culpă.

Sora lui Petrică Mîțu Stoian, Maria Tărchilă, a vorbit despre acest proces, în care speră ca, în cele din urmă, adevărul să iasă la suprafață.

Maria Tărchilă vrea să demonstreze în instanță că fratele ei a murit cu zile, la data de 6 noiembrie 2021.

„Procesul încă stagnează, așteptăm. Încă se contrazic pe seama cauzei morții, trebuie încă un expert care să reanalizeze tot ce s-a întâmplat.

Unii zic că fratele meu nu ar fi murit din cauza clinicii, unde a făcut tratamentul, ci din cauza altor boli. Dosarul e la procuror, din câte știu”, a spus ea.

”Cu ce mă folosesc eu de bani?”
Femeia îndoliată a mai spus că nu o interesează banii, pentru că nicio sumă nu i-ar aduce fratele înapoi.

„Nu mă interesează daunele morale, ci să nu mai moară oamenii prin spitale. Nu-mi dă mie cineva despăgubiri, în proces nu am cerut nimic. Cu ce mă folosesc eu de bani?

Mi-e necaz că a murit, oricum nu se mai întoarce. Ce să fac cu banii, tot mort rămâne. Vreau să se facă dreptate. Cu ce mă încălzesc banii? Am nevoie de liniște”, a mai adăugat Maria Tărchilă, potrivit Playtech.ro.

Printre altele, aceasta a anunțat și că pregătește Festivalul ”Petrică Mîțu Stoian”.

„I-am făcut noi festival, și anul trecut, la Târgu-Jiu, sper să organizăm, și în 2024, tot acolo, noua ediție, care va avea loc înainte de Sf. Petru și Pavel. Anul trecut, fostul lui impresar, Doru Gusman, n-a venit nici măcar din curiozitate.

Și de noi tot zice că nu îi facem pomeni. El i-a făcut o dată, dar din banii lui Petrică. Unde sunt banii lui, pentru bătrânețe? Petrică a stat în casa lui Doru 16 ani, l-a ajutat și la renovarea casei.

L-am dat în judecată, pentru că nu ne înțelegem de vorbă bună, ca să ne dea lucrurile lui Petrică, pentru a le pune în muzeu”, a mai spus ea.

Femeia a mărturisit că își visează mereu fatele care s-a stins din viață în urmă cu aproape trei ani.

„L-am visat și acum trei săptămâni. Dar, în vis, știam că e mort, așa că m-am speriat de el și m-am trezit brusc din somn. Îl visez mereu”, a mai spus Maria Tărchilă.

075
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.