Știri

S-a decis lista românilor care vor primi tichete cadou de Paște

Anul acesta, românii cu venituri mici vor beneficia de tichete pentru masa de Paște. Pe ce dată vor primi oamenii ajutorul oferit de statul român și cine sunt persoanele care vor beneficia de acești bani.

Ieri, pe data de 10 aprilie, a fost ultima zi în care românii au putut depune cereri la sediul Direcției Publice de Protecție Socială, pentru tichetele acordate de stat pentru masa de Paște. Persoanele care pot beneficia de acest ajutor trebuie să aibă venituri modeste.

Când primesc românii tichetele pentru masa de Paște 2024

Angajații Poștei Române vor începe să distribuie tichetele sociale peste fix o săptămână, începând cu data de 18 aprilie 2024. Toți cei care vor beneficia de acest ajutor ar trebui să le primească până la data de 26 aprilie 2024.

Banii primiți de la stat pot fi folosiți de români exclusiv pentru a cumpăra produse alimentare, din moment ce această măsură este una menită să ofere sprijin în perioada sărbătorilor de Paște. Beneficiarii nu au voie să cumpere băuturi alcoolice și țigări cu acești bani.

Printre cei care vor primi aceste tichetele se numără cetățenii cu venit minim de incluziune, persoanele cu handicap, pensionarii cu venituri mici și cei fără venit declarat, cu vârsta peste 60 de ani.

Cine sunt persoanele care beneficiază de tichetele pentru masa de Paște 2024

Mai multe categorii de persoane beneficiază de tichete de Paște, însă fiecare beneficiar are dreptul la un singur tichet, chiar dacă se încadrează în mai multe categorii, stabilite prin lege. Sumele diferă în funcție de bugetul fiecărui județ, și variază între 70 și 150 de lei.

– cetățenii români cu venit minim de incluziune, conform Legii 196/2016;

– persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu;

– pensionari care dispun de venituri proprii nete mai mici sau egale cu 1.450 de lei;

– pensionari cu un venit sub sau egal pensiei sociale minime, determinată conform legislației;

– persoane cu venituri nete situate între 1.282 și 1.450 de lei;

– indivizii cu vârsta peste 60 de ani care nu au nicio sursă de venit declarată.

0190
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.