Știri

Tot ce trebuie să știe gurmanzi pofticioși care consumă carne roșie! Care sunt lucrurile care se modifică în corpul tău

Dacă îți place carnea roșie și o consumi în mod constant, trebuie să știi că aceasta produce anumite efecte în organismul tău. Iată ce spun specialiștii despre cantitatea ideală pe care ar trebui să o consumi și cum să îți protejezi organismul.

Carnea roșie poate fi inclusă într-o dietă echilibrată atunci când este consumată în mod moderat. Nu toate tipurile de carne sunt la fel, iar compoziția nutritivă a fiecărui tip de carne (în special conținutul de grăsimi și nivelul de procesare) va influența cât de sănătos este, de fapt, consumului zilnic. Aici, vom demonta miturile despre carne și vom explora ce spune știința despre efectele consumului zilnic de carne asupra organismului.

Conform lui Jonathan Valdez, proprietar al Genki Nutrition și purtător de cuvânt media al New York State Academy of Nutrition and Dietetics, carnea este o sursă importantă de proteine. Carnea roșie mai slabă, cum ar fi cotletul de vită, friptura sau cotletul de vițel, este bogată în proteine și are un conținut scăzut de calorii, oferind o senzație de sațietate.

Proteinele din carne pot contribui la pierderea în greutate și la dezvoltarea și menținerea masei musculare. De exemplu, un cotlet de vită de grătar de 121 de grame furnizează 255 de calorii, 37 de grame de proteine și doar 11 grame de grăsimi, fiind o excelentă sursă de proteine.

Anemia poate cauza oboseală și lipsă de energie, iar carne slabă este o bună sursă de fier, esențial pentru metabolism și sănătatea inimii. Deși fierul se găsește și în surse vegetale, organismul asimilează mai eficient fierul din sursele animale.

Studiile au arătat o corelație între consumul crescut de carne roșie și procesată și riscul de cancer de colon. Un studiu recent a identificat un model specific de deteriorare a ADN-ului în tumori coloniale la persoanele care consumă frecvent carne roșie și procesată, susținând ipoteza că aceste alimente pot crește riscul de cancer de colon.

De asemenea, un consum mai mare de carne roșie și procesată a fost asociat cu un risc crescut de boală cardiacă. O revizuire a mai multor studii a arătat că consumul de 50 de grame de carne procesată pe zi poate crește riscul de boală cardiacă cu 18%, iar consumul de 50 de grame de carne roșie cu 9%.

066
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.