Știri

Vești bune! Cum pot obține românii un bonus la pensie. Condițiile pentru a beneficia de bani în plus

Anunț important. Iată cum pot obține românii un bonus la pensie. Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a beneficia de bani în plus. Vești bune cu privire la veniturile lunare.

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a dezvăluit detalii importante despre noua Lege a Pensiilor, subliniind că aceasta va aduce beneficii semnificative pentru români, în special pentru tineri și cei cu o carieră solidă.

Cum poți beneficia de bonus la pensie

Potrivit declarațiilor ministrului, persoanele cu educație superioară vor primi un bonus la pensie, beneficiind de un punctaj suplimentar de 0,25 puncte de pensie pe an, dacă au absolvit studii universitare și de masterat. De asemenea, perioadele de șomaj și circumstanțele precum deportarea, prizonieratul sau detenția politică vor fi recunoscute în calculul pensiei.

Noua formulă de calcul a pensiilor se bazează pe totalul punctelor acumulate, care include punctele contributive, necontributive și punctele de stabilitate. Aceste puncte de stabilitate sunt acordate celor cu un stagiu de cotizare mai mare de 25 de ani, oferind un beneficiu suplimentar la pensie.

Exemplul oferit de ministru

De exemplu, conform explicării ministrului, un român cu un stagiu de cotizare de peste 25 de ani va obține un punctaj suplimentar de 0,5 puncte/an pentru intervalul 26-30 de ani, 0,75 puncte/an pentru intervalul 31-35 de ani și 1 punct/an începând cu 36 de ani.

Obiectivul principal al reformei este de a asigura echitatea în sistemul public de pensii și de a oferi românilor pensii decente și sustenabile. De asemenea, noua lege va include în calculul pensiei sporurile nepermanente, eliminând astfel litigiile și confuziile din trecut.

Exemplul oferit de ministru:

4 ani de Facultate

6 luni de armată

6 luni de șomaj

15 ani de stagiu de cotizare, rezultă 1,25 punte necontributive.

055
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.