Știri

O stațiune balneară din România, magnet pentru tot mai mulți turiști. Era în topul lui CeaușescuO stațiune balneară din România, magnet pentru tot mai mulți turiști. Era în topul lui Ceaușescu

Care este cea mai frumoasă staţiune balneară din România? Atrage anual zeci de mii de turişti. Anul trecut, a avut până la 1.000 de turişti pe zi, în medie.

Care este cea mai frumoasă staţiune balneară din România? În fiecare an, stațiunea balneară Ocna Mureș atrage un număr impresionant de turiști, consolidându-și succesul din sezonul precedent. Autoritățile locale își extind proiectele pentru a satisface cererea tot mai mare de relaxare și tratamente balneare în această zonă pitorească.

Cu aproximativ 250.000 de vizitatori înregistrati anul trecut, așteptările pentru acest an sunt la fel de ridicate. Cu cel mai recent complex de ape termale inaugurat în mai, turiștii se pot bucura de o gamă largă de tratamente, inclusiv băi galvanice, împachetări cu parafină și cu nămol.

Baza de tratament impresionează cu trei bazine interioare și trei exterioare, oferind atât apă sărată, cât și dulce, împreună cu facilități de fitness și recuperare medicală ce includ până la 700 de proceduri diferite.

Pentru a beneficia de toate acestea, adulții plătesc 60 de lei în timpul săptămânii și 70 de lei în weekend, în timp ce copiii sub 14 ani beneficiază de o reducere semnificativă, achitând doar jumătate din tariful de bază. Stațiunea balneară Ocna Mureș continuă să fie o atracție de top pentru turiștii în căutare de relaxare și vindecare în mijlocul naturii.

„Se dezvoltă pensiunile, se dezvoltă casele care sunt de închiriat, apartamente şi tot ce înseamnă partea de turism în zonă. Este un proiect de succes. Dacă în perioada interbelică, în 1934, am avut 63.000 de turişti într-un an, anul trecut, în şapte luni jumătate ne-au călcat pragul 234.000 de turişti”, a zis primarul din Ocna Mureş pentru Antena 3 CNN.

„Turişti avem de toate vârstele, toate categoriile, din toate judeţele ţării, cei mai mulţi putem spune că sunt din judeţul Cluj şi judeţul Mureş. Anul trecut am avut până la 1.000 de turişti pe zi, media”, a adăugat director general la Băile Sărate Ocna.

Cine primește bilete pentru stațiunile balneare în acest an?

Pentru pensionarii români, se pregătesc ajustări semnificative în ceea ce privește accesul la tratamentele balneare în anul 2024, conform ultimelor modificări aduse legislației privind pensiile. Schimbările, planificate să intre în vigoare începând cu 1 septembrie 2024, aduc cu sine avantaje atât pentru titularii biletelor de tratament, cât și pentru partenerii lor de viață.

Conform noilor reglementări, ambii soți vor putea beneficia de tratament balnear în cazul în care costul unui singur bilet este acoperit integral. Astfel, modificările propuse în cadrul noului cadru legislativ, integrat în legea pensiilor, urmează să fie aplicate începând cu luna septembrie 2024. Această revizuire permite și soților asiguraților care nu sunt pensionari în sistemul public să aibă acces la biletele de tratament balnear, conform prevederilor Legii 360/2023.

079
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.