Știri

Alertă alimentară. Cea mai populară bătutură preferată de români conține urme de gândaci, muște și păianjeni. Verificați imediat

Un studiu realizat în Germania arată că una dintre băuturile preferate ale oamenilor, pe care unii o consumă zilnic, are în componență rămășițe de insecte.

Unii consumatori de ceai s-ar putea gândi că ar trebui să se apuce singuri de cultivat plante aromatice, se pare. Cercetătorii germani au analizat 40 de sortimente de ceai, din comerț, consumate în toată lumea. Astfel, s-a ajuns la concluzia că plicurile de ceai conțin sute de urme genetice provenite de la gândaci, păianjeni și muște. De exemplu, într-un singur plic de ceai verde au fost depistate rămășițele a 400 de specii diferite de insecte.

Potrivit specialiștilor, aceste insecte și-au lăsat urmele așa cum se întâmplă și la om, prin salivă sau piele. În total, oamenii de știință au descoperit rămășițele a peste 1.200 de specii de insecte, de la 3.200 de nevertebrate. Lista conține gândaci, păianjeni, muște, purici, lăcuste, fluturi și altele.

Totuși, cercetătorii insistă asupra faptului că oamenii tot continuă să consume ceai, nicidecum insecte infuzate. Printre sortimentele de ceai studiate s-au numărat: ceaiul verde, menta, mușețelul și altele.

Realizatorii studiului susțin că urmele genetice găsite în plicurile de ceai pot furniza informații esențiale despre condițiile de creștere a plantelor, inclusiv posibile tratamente cu pesticide, precum și despre interacțiunile dintre plante și insecte, relatează Digi World.

Realizatorii studiului susțin că urmele genetice găsite în plicurile de ceai pot furniza informații esențiale despre condițiile de creștere a plantelor, inclusiv posibile tratamente cu pesticide, precum și despre interacțiunile dintre plante și insecte, relatează Digi World. Prezența insectelor în ceai reprezintă un subiect de interes pentru oamenii de știință de ani de zile.

În total, cercetătorii au identificat rămășițe de la peste 1.200 de specii diferite, reprezentând peste 3.200 de nevertebrate. Printre acestea se numără muște, purici, păianjeni, gândaci și fluturi, toate având legături cu plantele înainte ca acestea să fie culese, notează Jurnalul de Ştiinţe de la digi-world.tv.

Studiul sugerează că urmele genetice găsite în plicurile de ceai pot furniza informații esențiale despre condițiile de creștere a plantelor, inclusiv posibile tratamente cu pesticide, precum și despre interacțiunile dintre plante și insecte.

0256
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.