Știri externe

Cine sunt, de fapt, românii care s-au instalat cu forța în casa unei spaniole cât era plecată și nu vor să mai plece

Un familie de români a stârnit controverse în Spania, după ce cuplul s-a mutat într-o locuință care părea abandonată, în cartierul Lavapiés din Madrid. Proprietara, o bătrână care urma să se întoarcă acasă după o intervenție chirurgicală în străinătate, nu a știut clipă că locuința i-a fost ocupată.

Pepi, o bătrână în vârstă de 86 de ani, rămasă văduvă, a plecat în urmă cu câteva luni, în vizită la fiica sa, în Toronto, Canada, pentru a fi supusă unei intervenții chirurgicale la ochi, notează Antena3.com. De altfel, toți copiii săi locuiesc acolo.

Dar la întoarcere a avut parte de o surpriză de proporții: un cuplu străin trăia în casa ei, un lucru care i-a șocat chiar și pe vecinii săi.

„Corcele”, așa cum a fost poreclit bărbatul din România, susține că el cunoaște bine legea și știe că nu poate fi evacuat decât dacă proprietarul depune plângere.

Acesta afirmă că locuința era plină de praf, când au găsit-o – el și soția sa – și că semnele sugerau că nu fusese locuită de mult timp, în casă găsind chiar și niște cenușă.

„Am intrat în casă, deoarece am crezut că proprietara a abandonat-o acum mai bine de un an”, a declarat bărbatul de origine română.

El a afirmat că avea informații despre proprietara locuinței și că a realizat că aceasta nu locuia acolo de mai bine de un an, crezând că aceasta a părăsit apartamentul și s-a mutat cu familia în Canada.

Potrivit presei, românul a ajuns în Spania în urmă cu 15 ani, fiind plecat o perioadă la muncă în Germania, dar că acum are o situație dificilă, a rămas fără casă și are un copil de 6 ani care trebuie să meargă la școală.

După ce au vizitat locuința, vecinele lui Pepi au remarcat că noii locatari au schimbat încuietorile și au deteriorat sistemele de securitate găsite în casă, deși susțin că știau că Pepi nu a abandonat locuința definitiv, ci a fost o situație temporară.

Susanna Griso, prezentatoare la Espejo Público, a subliniat că „problema nu este că proprietara este cu fiica ei sau că este în Canada. Problema este că aceasta este casa ei și nu o poți ocupa fără permisiunea ei”.

Ea a adăugat că, dintre multele scuze pe care le-a auzit pentru ocuparea unei case, este prima dată când ocupantul a intrat „pentru că locuința avea umiditate și praf”.

Vecinele lui Pepi îl contrazic pe proprietar și afirmă că ele niciodată nu au văzut casa în acea stare, iar bătrâna a avut întotdeauna „o casă frumoasă și foarte curată”, potrivit sursei citate.

Avocatul Espejo Público Beatriz de Vicente spune că, în această situație, românul riscă cel mult o amendă.

061
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.