Într-un moment de răsturnare șocant, investigația asupra morții misterioase a mezzosopranei Maria Macsim Nicoară din Iași cunoaște o nouă turnură, patru ani mai târziu. Detaliile tulburătoare au ieșit la iveală.
Într-un caz care a ținut România în tensiune timp de patru ani, detalii șocante ies la iveală în legătură cu moartea misterioasă a mezzosopranei Maria Macsim Nicoară din Iași.
Detalii în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară din Iaşi
În urma unei căderi tragice pe scări, artista a suferit răni grave, iar acuzațiile sunt acum îndreptate către soțul său, Codrin Nicoară, pentru lăsarea fără ajutor a victimei.
Deși au trecut ani de zile de la tragedie, acuzațiile împotriva soțului femeii sunt pe cale să se prescrie, întrucât au trecut prea multe ore până când acesta a solicitat intervenția ambulanței la vila lor din Iași.
Familia artistei aduce acuzații grave vizavi de soțul acesteia, considerând că Maria Macsim Nicoară ar fi fost ucisă.
Fotografii depuse la dosar arată răni severe în zona capului, ridicând semne de întrebare cu privire la circumstanțele exacte ale decesului său.
Cu toate acestea, dosarul rămâne în ceață, iar anchetatorii încă nu au venit cu un verdict clar: a fost o crimă sau un tragic accident?
Moartea mezzosopranei, anchetată la nivel mondial
Moartea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, un mister ce atrage atenția la nivel mondial, este subiectul unei anchete internaționale amplificate. Cazul, care a stârnit interesul specialiștilor în întâlniri de criminalistică de prestigiu, continuă să captiveze imaginația publicului, datorită complexității sale și a procesului penal în desfășurare.
Echipa de experți dedicată acestui caz este remarcabilă prin calibrul său internațional și experiența vastă în domeniul investigațiilor criminale.
Printre aceștia se numără Artin Sarchizian, cu un master în științe penale și cu funcția de director executiv al Societății Române pentru Drepturile Omului, alături de doctorul Marius Chipurici, expert judiciar și lector universitar la catedra de Medicină legală și bioetică a Universității de Medicină și Farmacie din Oradea.
,,Cazul ei, cunoscut ca o ,,cădere pe scări din cauza alcoolulu”, trebuie schimbat în caz de violență domestică. Soțul a încercat, prin ,,scară”, să scape de acuzațiile de violență. Și în privința alcoolului consumat de victimă s-au luat în considerare doar declarațiile soțului (care nici măcar nu a fost de față acasă la socri), nu și cele ale martorilor audiați, exact ca la ,,căderea pe scări”. Astfel, concluziile dosarului sunt concluziile date de soțul victimei. Numai că, ce să vezi?!, suplimentul de expertiză medico-legală realizat la cererea familiei arată că valoarea alcoolemiei la momentul internării este irelevantă, pentru că dezinfecția la locul recoltării probei s-a făcut cu alcool. Deci, acuzațiile soțului că totul s-a datorat faptului că soția a băut prea mult nu stau în picioare”, a spus Mihaela Brooks.
De asemenea, echipa include și un expert FBI, Nick Barreiro, chief forensic analyst la Principle Forensics, precum și Mihaela Brooks, analist de investigații criminale în Toronto, cu certificare în Medicină și Drept.