Știri

Când intră pe card cei 250 de lei pe care statul îi dă de Paște pentru români

Vouchere sociale 2024. Dacă te numeri printre românii care beneficiază de acest sprijin din partea statului, trebuie să știi această informație.

Vouchere sociale 2024. În prezent, aproximativ 2,6 milioane dintre români se bucură de acest sprijin din partea statului. Acești bani pot fi folosiți pentru achiziționarea de alimente. După cum se știe deja, persoanele vulnerabile primesc tranșe a câte 250 de lei.

În această perioadă, cei care sunt eligibili pentru a beneficia de vouchere sociale ar trebui să primească o nouă tranșă. Banii au început să fie livrați deja către persoanele în cauză. Dacă, totuși, nu ai primit încă banii, trebuie să știi ca procesul va dura până în data de 25 aprilie și nu există motive de îngrijorare cu privire la aceasta „întârziere”.

Printre românii care se află pe lista beneficiarilor se numără persoanele cu grad de handicap, cei care au venituri lunare mai mici sau egale cu 2000 de lei dar și pensionarii sistemului public de pensii.

Cine beneficiază de vouchere sociale

Beneficiarii acestui sprijin acordat de Guvernul României sunt:

persoanele – copii şi adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 de lei;

familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei;

familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condițiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare;

pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

persoanele fără adăpost, astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Peste 2,5 milioane de români beneficiază de carduri sociale pentru alimente

Anul acesta, peste 2,5 milioane de români vor beneficia de cardurile pentru alimente.

Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și Casa Națională de Pensii Publice, instituții subordonate și respectiv sub autoritatea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale au transmis către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene situația centralizată cu beneficiarii de carduri sociale pentru alimente:

614.358 persoane, adulți și copii, încadrate în grad de handicap grav, accentuat și mediu
13.098 familii cu cel puțin 2 copii în întreținere;
3.130 familii monoparentale;
192.398 familii beneficiare de ajutor de incluziune;
1.714.246 de pensionari
528 de persoane fără adăpost.

039
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.