Media

Imagini rare! Cum arăta Naomi când era bărbat. Transformarea este spectaculoasă

Naomi Moldovan, prima persoană transgender din România, s-a stins din viață cu doar câteva zile înainte să împlinească 47 de ani – vineri, 19 aprilie 2024, pe patul unui spital din Germania. După ce s-a luptat între viață și moare – timp de o săptămână a fost în comă, artista a suferit un AVC fatal. Deși a fost o persoană publică destul de controversată și neînțeleasă, puțini sunt cei care știu cum arăta Naomi când era bărbat, înainte să se transforme în femeie.

Florin Moldovan – devenit cunoscut în showbiz-ul românesc și în comunitatea LGBTQIA+ cu numele de Naomi – s-a născut într-o familie defavorizată din Luduș. A fost abandonată la 3 zile de la naștere într-un șanț de pe marginea drumului, ulterior fiind preluat de îngrijitorii unui orfelinat. A trăit în grija statului până la vârsta de 15 ani. Vrând să-și urmeze pasiunea pentru muzică, a plecat din Luduș și a mers la Târgu Mureș, acolo unde a luat prima dată contact cu munca din spatele unui artist în devenire.

Naomi a fost prima persoană transgender din România

A susținut primul examen de canto și a obținut punctajul maxim. În urmă cu 32 de ani – în anul 1992 – Naomi a plecat să-și construiască o carieră muzicală în București la Școala Populară de Arte și la Palatul Național al Copiilor. În anul 1997 – pe vremea când încă era Florin Moldovan – s-a făcut remarcată în filmul ”Gadjo dilo” (1997) unde l-a interpretat pe Adriani.

După ce și-a exprimat dorința de a-și consolida o carieră muzicală, Mircea Zara și Loredana Groza au fost cei care i-au sugerat să debuteze pe scenă cu numele Naomi. Odată cu adoptarea noului nume, Naomi și-a recunoscut și orientarea sexuală, devenind astfel prima persoană transgender din România. Asumarea orientării sexuale a venit la pachet cu o serie de prejudecăți și umilire din partea oamenilor, dar și susținere din partea comunității LBTQIA+. În anul 2014, Naomi ajungea până în finala concursului Eurovision România – cu piesa ”Dacă tu iubești”.

În urmă cu mai bine de 10 ani, stârnind controverse din cauza orientării sale sexuale, fiind condamnată și batjocorită de oameni, Naomi a decis să părăsească România și să se mute definitiv în Germania- alături de iubitul ei – acolo unde și-a dat ultima suflare. Pe data de 25 aprilie urma să împlinească 47 de ani.

047
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.