Știri

Calendar ortodox 26 aprilie 2024. O zi speciala. Ce rugaciune e bine sa zici

Vineri, ortodocșii fac pomenirea Sfântului Mucenic Vasile, episcop al Amasiei pe vremea împăratului Liciniu. Există și o rugăciune închinată Sfântului Mucenic Vasile, care iartă păcate și mântuiește suflete.

Există și o rugăciune închinată Sfântului Mucenic Vasile, care iartă păcate și mântuiește suflete.

În aceeași zi se face și pomenirea Sfintei Glafira, una dintre slujnicele soției împăratului Liciniu.

Fecioara Glafira, slujitoarea surorii împăratului Constantin cel Mare, Constantina, a fost îndrăgită de Liciniu, care îi purta sâmbetele. Glafira i-a mărturisit tot împărătesei Constantina, care a aranjat ca fecioara să fie trimisă departe de curtea imperială de la Nicomidia, scrie crestinortodox.ro.

Glafira a ajuns în cetatea Amasia, acolo unde a fost primită cu bunătate de Episcopul Vasile. A dat toți banii primiți de la împărăteasă către biserică, iar la scurt timp după a murit. Sfântul Vasile a fost chinuit, apoi decapitat.

Rugăciunea pe care să o rostești astăzi pentru liniște în familie

Şi părtaş obiceiurilor şi următor scaunelor Apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţa răbdând până la sânge, Sfinţite Mucenice Vasilevs, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Stih: Sfinte Sfinţite Mucenice Vasilevs, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Înaintea Împăratului Puterilor Celor Cereşti stai purtând cunună, Sfinte Vasilevs purtătorule de Dumnezeu, har şi milă cerând pentru toţi cei ce cu dragoste te cinstesc pe tine.

Stih: Sfinte Sfinţite Mucenice Vasilevs, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Împărăţit-ai peste patimile trupului şi ai călcat pe împăratul cel fără de Dumnezeu, care poruncea să te lepezi de Împăra­tul Cel Ceresc, Fericite Vasilevs.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Ca pe un păzitor al Dumneze­ieştilor Porunci celor împărăteşti, te-a uns cu Dumnezeiască ungere de împărăţie Împăratul Slavei şi te-a împodobit cu cununa muceniciei, fericite părinte.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor.

Amin

038
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.