Știri

Secretul celor mai pufoși și suculenți mici. Cu ce trebuie să-i ungi înainte de preparare

Micii sunt adorați de foarte mulți români, prin urmare îi și pregătesc aproape în fiecare weekend în sezonul cald, la un grătar în familie. Deși ei par destul de ușor de gătit, există totuși câteva trucuri care să-i facă gustoși, pufoși și suculenți. Iată cu ce trebuie să-i ungi înainte de preparare!

Micii sunt nelipsiți de pe masa românilor, mai ales vara, când majoritatea îi pot face pe grătar alături de tot felul de preparate delicioase. Ei bine, mulți cred că știu să pregătească mici delicioși, însă este extrem de important ca aceștia să fie pufoși și suculenți. Iată secretul ca să iasă exact cum îți dorești!

Majoritatea românilor care consumă mici sunt pretențioși în ceea ce îi privește, deoarece vor să nu fie prea rași, dar nici prea tari. Carnea pentru mici trebuie neapărat să fie foarte bine condimentată ca la final să te bucuri de niște mici suculenți și pufoși. Ei bine, există câteva reguli esențiale în prepararea micilor, reguli de care trebuie să țineți mereu cont.

Pentru început trebuie să scoateți pasta de mici din frigider cu trei ore înainte de pregătire pentru ca aceștia să se modeleze mai ușor. Micii trebuie unși cu ulei pe toate părțile și trebuie să-i lăsați o oră pe o tavă înainte de gătire.

Este important să țineți cont că trebuie să existe o concentrație mare de grăsime pentru ca micii să fie suculenți. Pasta de mici făcută acasă trebuie să treacă de două ori prin mașina de tocat și să fie lăsată o zi la frigider.

Micii se prăjesc pe un grătar electric, unul clasic sau chiar într-o tigaie bine încinsă. Aceștia trebuie întorși de trei ori în timpul gătirii. Este important să nu lăsați carnea să se pătrundă până la final, asta ca să nu se usuce sucul din ei. Păstrați în permanență un foc mic pentru ca micii să nu iasă uscați. Micii se servesc alături de chifle proaspete sau prăjite și ele pe grătar, cartofi prăjiți, muștar, mujdei de usturoi, salată verde sau murături.

-micii trebuie să se rumenească foarte bine la grătarul cu lemne sau cu cărbuni;

-porniți hota dacă îi faceți acasă în tigaie;

-puteți să-i preparați în tigaie dacă aveți o plită;

-folosiți doar carne de calitate;

-nu uitați să folosiți din plin condimente;

-alegeți întotdeauna să îi serviți cu cel mai bun muștar pe care îl găsiți în supermarket.

074
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.