Știri

Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”

Dr. Cezar, unul dintre cei mai cunoscuți cardiologi, a vorbit în cadrul emisiunii Sinteza Zilei despre alimentele care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate.

Doctorul Cezar, celebrul cardiolog, a fost invitat în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, unde a vorbit pe marginea mai multor subiecte legate de un stil de viață sănătos.

Pasionat de nutriție și sport, medicul a realizat un top cinci alimente care nu ar trebui consumate pentru că otrăvesc organismul.

Potrivit acestuia, pe primul loc se află prăjelile.

”Niciodată nu zic niciodată, dar să fie cât mai rar.

Pe primul aș pune prăjelile, uleiurile din semințe, ulei de floarea soarelui prăjit, ceea ce foarte multă lume consumă. Trebuie consumat cât mai rar posibil, nu niciodată.

Prăjeala e favorizantă pentru apariția cancerului, creează inflamație și deteriorează anumite structuri, anumite molecule și corpul folosește energie să repare ceea ce s-a stricat.

Pe locul doi este zahărul. Dacă e combinat cu alți nutrienți poate avea o absorbție mai lentă, să zicem.

Pe locul trei sunt făinoasele. Făina, cerealele și pâinea sunt modificate genetic în marea lor majoritate, grâul nu mai este cel de altădată și aceste modificări cumva duc la inflamații.

Eu mănânc paste de patru ori pe lună să zicem, în medie, dar încerc să aleg paste dintr-un grâu integral mai scump, dar mâncând rar, nu e o problemă.

Cea mai mare problemă a societății este lipsa de mișcare. Dacă ar face sport, atunci nu sunt neapărat atât de nocive aceste alimente.

Pe locul patru aș spune excesul de proteine de origine animală. Adică mâncăm prea multă carne, în raport cu munca fizică pe care am făcut-o. Nu trebuie consumată în fiecare zi, dar a renunța de tot la carne se poate asocia cu foarte multe carențe.

Eu sunt adeptul acestui echilibru. Carnea sănătoasă e bună dacă provine de la animale care au trăit liber, care nu au fost stresate. Doar oile și vacile sunt crescute în spații deschise, porcii sunt crescuți în spații închise și trăiesc mult mai stresați, de aceea se îngrașă.

Excesul de fibre. Mulți oameni se confruntă cu deficitul de fibre, dar alții consumă în exces fibre, cum ar fi ovăzul, de exemplu. Ovăzul este ok din când în când, dar excesul de fibre cauzează carență de minerale, deci oamenii care au auzit că fibrele sunt sănătoase și au un tranzit accelerat ajuns să se denutrească, să piardă minerale, pentru că fibrele pleacă cu tot cu minerale și cu apă.

Aș pune mai bine pe acest loc excesele, de orice fel”, a mărturisit dr. Cezar, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei.

038
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.