Știri

Prințesa de Wales a intrat în istoria Casei Regale Britanice. Ce titlu regal a primit Kate Middleton la scurt timp după ce a anunțat că are cancer

Prințesa Kate a primit titlul de Companioană Regală a Ordinului Companioanelor de Onoare de către regele Charles al III-lea. Iată ce presupune acest lucru!

După ce a anunțat că suferă de cancer, Kate Middleton are parte și de vești bune. În cursul acestei săptămâni, Prințesa de Wales a fost onorată cu un nou titlu din partea Regelui Charles al III-lea.

Prințesa Kate a primit titlul de Companioană Regală a Ordinului Companioanelor de Onoare

După ce a anunțat că suferă de cancer, Kate Middleton are parte și de vești bune. În cursul acestei săptămâni, Prințesa de Wales a fost onorată cu un nou titlu din partea Regelui Charles al III-lea.

Prințesa de Wales stă departe de îndatoririle oficiale în timp ce urmează chimioterapia după ce a primit un diagnostic de cancer.

Regele Charles al III-lea a numit-o pe Prințesa Țării Galilor Companioană Regală a Ordinului Companioanelor de Onoare marți, 23 aprilie.

Acesta a dezvăluit că i-a acordat lui Kate această onoare pentru a recunoaște aprecierea față de ea. Onoarea este cu atât mai emoționantă având în vedere că prințesa de Wales este primul membru al familiei regale care deține acest titlu.

Ordinul a fost înființat de regele George al V-lea în 1917 pentru a recunoaște realizări remarcabile și contribuții importante pe o perioadă lungă de timp în domeniile artei, științei, medicinei și serviciului public, notează sursa menționată anterior.

Motto-ul ordinului este- „În acțiune fidelă și în onoare clară”.

Prințesa de Wales este conducătoarea a mai multor organizații artistice, printre care Galeria Națională de Portrete, V&A (Muzeul Victoria și Albert) și Societatea Regală de Fotografie. Ea a studiat, de asemenea, istoria artei la Universitatea St. Andrews, unde s-a întâlnit prima dată cu soțul său, prințul William.

În Ordinul Companioanelor de Onoare mai există 65 de membri. Membrii actuali notabili îi includ Dame Maggie Smith și Sir Ian McKellen, muzicienii Sir Elton John și Sir Paul McCartney, autoarea J.K. Rowling și Sir David Attenborough. Stephen Hawking, primul ministru Sir Winston Churchill și arhiepiscopul sud-african Desmond Tutu au fost și ei membri în trecut, potrivit The Mirror.

Kate Middleton va purta acest onor ori de câte ori va participa la ocazii cu frac alb, cum ar fi o vizită de stat sau recepția diplomatică anuală. Insigna constă într-o medalie de aur suspendată de o panglică de culoare roșie și încununată de o coroană. Aceasta înfățișează un cavaler în armură montat pe un cal și un stejar de pe care atârnă un scut cu Armele Regale.

021
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.