Știri

Ce să NU oferi niciodată drept cadou de Paște. Aduce ghinion și ceartă în casă

Care sunt cadourile pe care să nu le faci niciodată. Se spune că aduc ghinion

În unele culturi există superstiții cu privire la unele daruri, care niciodată nu sunt oferite, indiferent de ocazie. Pentru că de multe ori este extrem de dificil să alegem ce cadouri să împărtășim cu cei dragi, este important să cunoaște care sunt cadourile pe care să nu le faci niciodată. Unii susțin că acestea aduc ghinion și astfel este mai bine să fie ocolite.

Nu dărui obiecte ascuțite

O mulțime de locuri din lume consideră oferirea articolelor ascuțite ca aducând ghinion. Cuțitele, fie ele chiar și de calitate, sunt semn de ceartă, în special în Elveția, Germania, Brazilia și Egipt. Totuși, există o modalitate prin care poți dărui un astfel de obiect. Dacă atașezi o monedă cuțitului pe care îl oferi, atunci se va considera că cel care îl primește îți poate „plăti” obiectul. Astfel, el nu mai este considerat un cadou și deci nu poate aduce ghinion.

Nu oferi portofele goale

Dacă îți dorești să dăruiești o geantă sau un portofel, există superstiții care susțin că acestea nu trebuie oferite fără bani. Așadar, chiar și o singură monedă inclusă în cadoul tău va aduce noroc celui care primește darul. Tradiția aceasta este regăsită cu precădere în Italia, locul în care se realizează numeroase genți și portofele de calitate.

Oglinzile nu trebuie oferite în dar

Potrivit culturii chineze și asiatice, în general, se consideră că oglinzile atrag fantomele și deci oferirea unui astfel de obiect ar putea aduce schimbări negative în viața celui care primește cadoul. De asemenea, dacă oglinda se sparge ea poate aduce ghinion timp de șapte ani, potrivit unora dintre culturi. Așadar, evită să oferi un astfel de cadou.

Ceasurile, un cadou scump, dar care aduce ghinion

Unele dintre cele mai rafinate cadouri pe care le poți cumpăra pentru cineva sunt ceasurile. Deși acestea sunt apreciate de unele persoane, se pare că sunt semn rău. Unii consideră că oferirea unui ceas drept dar reprezintă sfârșitul relației dintre voi. În China, ceasurile sunt asociate cu moartea și deci trebuie evitate.

Încălțămintea nu este un cadou inspirat

Chiar dacă partenerul sau partenera apreciază o anumită pereche de încălțăminte, nu oferi niciodată un astfel de dar. O pereche de pantofi este considerată a aduce ghinion, în special de Crăciun. Conform unor superstiții, încălțăminte va îndepărta persoana de tine. De asemenea, se spune că dacă nu oferi nimănui în dar o pereche de pantofi, vei rămâne fără încălțăminte în viața de apoi. Pentru a evita astfel de superstiții poți totuși să oferi bani pentru ca cineva să își cumpere pantofi.

Nu primi aceste 7 cadouri de la nimeni! Ele aduc ghinion şi boli în viața ta fără să știi. Avertismentul Lidiei Fecioru

„S-a înrădăcinat în timp că un lucru oferit cadou aduce bucurie sau necaz. De mult timp, a fost cunoscut faptul că darurile pot purta nu numai bucurie, dar şi energii negative. Există cele şapte cadouri care nu pot fi acceptate, pentru că aduc ghinion şi boli”, a spus Lidia Fecioru, la emisiunea Adevăruri ascunse, de la Antena 3.

Ceasul anunţă o despărţire
Primul obiect care nu poate fi acceptat drept cadou este ceasul. „Un semn rău este să dăruieşti un ceas. Se crede că un astfel de cadou poate avertiza o separare, o despărţire.

Florile galbene dăruite unei femei reprezintă un mesaj de separare timpurie. Ele sunt, într-un fel, talismanul geloziei”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, la Antena 3.

Fecioru: Cuţitul primit cadou vă poate tăia soarta
Cât despre un cuţit primit în dar, aceasta spune că „va poate tăia soarta”. Ca acest lucru să nu se întâmple, „este necesar ca atunci când primiţi cadoul în dar, să plătiţi acel cuţit primit cu o monedă. La fel, când primiţi lenjerie intimă, batistă, oglindă, e bine să le plătiţi cu un ban înapoi”, mai spune Fecioru.

Şi oglinda face parte din lista obiectelor interzise. Acest obiect, dăruit unei femei, de către o altă femeie, îi poate fura frumuseţea, energia, strălucirea. Un astfel de dar trebuie să fie luat cu mare precauţie de la cine îl primeşte.

Vasele aduc boli
„Vase şi farfurii nu trebuie să fie date prietenilor sau surorilor. Împreună cu ele preiei, involuntar, problemele, durerile şi bolile. La fel, în schimbul lor, trebuie să se dea o monedă.

Şi vasele mari (precum fructierele, salatierele) trebuie să fie date foarte atent. Un astfel de cadou poate duce la scăderea sănătăţii şi poate distruge planurile pentru viitor. Obligatoriu, trebuie să pui ceva în ele”, mai spune Lidia Fecioru.

Geanta vă poate goli portofelul
Cât despre portofele, genţi şi rucsacuri, ar trebui să aibă înăuntru o mică sumă de bani, atunci când sunt oferite în dar. „În caz contrar, fluxul de numerar al beneficiarului poate fi transmis către cel căruia îi dăruieşti cadoul”, susţine Lidia Fecioru.

Dacă primiţi perle cadou, trebuie să fiţi atente atunci când le purtaţi. „La perle, trebuie să ştiţi că nu se poartă una singură. Dacă aveţi inel cu o perlă, nu-l purtaţi singur”, atrage atenţia bioenergoterapeutul Lidia Fecioru. La acel inel, puteţi adăuga un pandantiv cu perlă, o pereche de cercei sau o brăţară care să aibă o astfel de piatră preţioasă.

060
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.