Știri

Elena Mateescu, directorul ANM, anunţă de când se mai încălzeşte vremea

Este cod galben de ploi şi vijelii pentru mai multe judeţe din ţară, vor fi averse torenţiale, iar Elena Mateescu, şefa ANM, a spus cât va ţine vremea rea.

„Vorbim de posibilitatea să avem averse locale neînsemnate cantitativ, cu precădere în partea de vest, centru şi sud-est a țării.

Din păcate, în zona litoralului, cel puțin până sâmbătă, perioadele cu averse vor fi de interes.

Valorile temperaturilor în zona litoralului vor fi la nivelul maximelor între 16 până la 18 grade Celsius, cu 14-15 grade temperatura apei mării.

De sâmbătă, datele arată că există o probabilitate destul de ridicată ca cerul să devină mai senin, să avem mai multe ore cu soare.

Vor fi 18 grade la malul mării, iar duminică chiar să vorbim de 19-20 de grade.

Până atunci însă, urmează un debut de lună mai, 1 şi 2 mai, cu o vreme în care aversele vor fi prezente.

Mâine contăm, din această perspectivă, în special în Dobrogea, în Muntenia, în Banat pe temperaturi maxime de până la 26 de grade în Dealurile de Vest, pentru ca joi valorile de temperaturi să înregistreze un ecart între 16 până la 25 de grade.

În ziua de vineri, sunt prognozate 16-25 de grade, pentru ca sâmbătă și duminică să fie 17-24 de grade, cu 17-18-19 grade pe litoral.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, vor fi valori pozitive în toată țara, cu minime între 5 şi 12 grade, iar în Capitală, o maximă care nu variază semnificativ de la o zi la alta în următoarele zile, de 10-22 de grade Celsius și minime cuprinse între 12 şi 13 grade”, a spus directorul ANM, Elena Mateescu, marţi, la Antena 3 CNN.

039
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.