Știri

Alertă majoră de la ANPC. Nu folosiți această vopsea pentru ouă

”Nu utilizați aceste tipuri de vopsele! Pot reprezenta un real pericol pentru sănătate”, atrage atenția Paul Anghel, director în cadrul ANPC, în Joia Mare.

Potrivit oficialului ANPC, achiziționarea vopselei se va face numai din locuri autorizate și după citirea cu atenție a etichetei produsului.

”Achiziționarea vopselei se va face numai din locuri autorizate și se va citi cu atenție eticheta produsului, care trebuie să conțină: numele și adresa producătorului, lista ingredientelor, instrucțiuni de utilizare, data durabilității minimale.

Atenție! La vopsirea ouălor nu utilizați vopsea pentru alte destinații, precum cea tipografică sau pentru textile. Utilizarea altor tipuri de vopsele, poate prezenta un real pericol pentru sănătate”, atrage atenția Paul Anghel pe o rețea socială.

”Sfecla roșie este ideală pentru a vopsi ouăle. Această legumă este o sursă bună de pigmenți roșii și galbeni cunoscuți sub numele de betalaine.

Betalainele sunt formate din betacianine (roșii) și betaxantine (galbene). Cea mai importantă betacianină din sfeclă este betanina și reprezintă 75-95 % din pigmentul roșu.

Datorită acestei substanțe, sfecla are o culoare roșie intensă și poate acoperi ușor coaja poroasă a unui ou.

De asemenea, în cazul în care vopseaua atinge albușul de ou, acesta poate fi consumat fără probleme”, mai scrie oficialul ANPC pe o rețea socială.

033
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.