Știri

Cât de mare e păcatul dacă speli haine în Vinerea Mare! Părintele Vasile Ioana, răspunsul așteptat de toți credincioșii

Săptămâna Mare este una dintre cele mai importante din an pentru credincioșii de pretutnindeni. Există nenumărate superstiții cu privire la această perioadă, mai ales în ceea ce privește zilele în care sunt permise treburile casnice. Părintele Vasile Ioana a dezvăluit care este adevărul despre toate aceste practic, care nu au neapărat un temei în învățătura creștină.

Săptămâna Mare este una profund încărcată cu tradiții pentru creștinii de pretutindeni, iar părintele Vasile Ioana a dezvăluit care sunt momentele cu adevărat importante în ceea ce privește sărbătoarea Paștelui, dar și care tradiții nu sunt neapărat întemeiate.

Una dintre aceste tradiții susține că este interzis să faci curățenie sau să speli rufe în Vinerea Mare din Săptămâna Patimilor, deoarece este considerat un păcat mare. Pentru a clarifica această chestiune și a dezvălui adevărul oamenilor cu privire la această „problematică”, Părintele Vasile Ioana a deschis acest subiect, de curâd, într-o emisiune TV.

Conform învățăturilor oferite de părinte, atunci când ai îndoieli cu privire la respectarea unei tradiții, cel mai indicat este să te consulți cu cărțile sfinte, unde ar trebui să găsești clar scrise aceste reguli. În absența acestora, poți desfășura în liniște toate activitățile dorite, inclusiv spălarea rufelor în Vinerea Mare.

„Se spune că în Vinerea Mare nu ai voie să speli. Ai voie și în Vinerea Mare, pentru că este o zi în care sigur că suferim pentru răstignirea Domnului, omul merge la prohod, iar femeile care au acest ritual nu au timp să spele, dar vinerea poți să speli fără niciun fel de problemă, nu există niciun temei care să ne interzică.”, spunea acum ceva timp preotul Vasile Ioana, în emisiunea Vorbește lumea, de pe Pro TV.

În continuare, Părintele Vasile Ioana a dezvăluit și alte câteva sfaturi deosebit de importante pe care creștinii ar trebui să le urmeze în această săptămână atât de semnificativă. Astfel, el subliniază că nu este suficient doar să postești, ci este important să ții chiar și un post negru, îndemnându-i pe cei care nu pot să se abțină pentru perioade îndelungate de la mâncare să facă un efort și să nu consume nimic până la apusul soarelui.

„Haideți să pătimim cu El, astfel încât să ne bucurăm la Înviere cu El, să ne fie foame, să răbdăm puțin, cine poate și e sănătos să nu mănânce și bea nimic, până la apusul soarelui. Doar anafură și aghiazmă, atât. Mai mult, mâncare fără ulei toată săptămâna. Cunosc oameni care nu mănâncă câteva zile nimic, nu poate oricine asta.

Cine are putere și dragoste pentru Dumnezeu, să nu mănânce până seara nimic sau măcar până la 15:00. Domnul a fost răstignit la ora 12 și a stat pe cruce până la 15:00, să fim și noi în pătimire cu El. Să fie altfel săptămâna asa, fără relații trupești, fără ceartă, curățenie sufletească, cu spovedanie.”, a spus preotul Vasile Ioana.

092
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.