Știri

Este complet interzis să te tunzi sau aranjezi părul in vinerea mare. Aduce ghinion tot anul

Vinerea Mare vine cu o serie de tradiţii şi superstiţii pe care foarte mulţi credincioşi încă le respectă pentru a fi feriţi de cele rele. Una dintre aceste superstiţii face referire la tuns.

Vinerea Mare 2024. Mai exact, există credinţa, în anumite zone ale ţării, că dacă te tunzi în Vinerea Mare, cineva din familie va muri. Această superstiţie este specifică Munteniei, Ardealului şi Dobrogei.

Pe de altă parte, în Moldova superstiţia este exact pe dos. Oamenii din această regiune merg în Vinerea Mare la frizer pentru a se feri de durerea de dinți. Bătrânii din Moldova spun că cei care se tund în această zi nu vor mai avea nevoie să meargă la stomatolog pe parcursul întregului an.

Vinerea Mare 2024. Alimentele de care nu este bine să te atingi în această zi
În Vinerea Mare este bine să se țină post negru. Dacă, din varii motive, acest lucru nu este posibil, atunci creştinii ar trebui măcar să nu mănânce urzici și nici oțet. Asta întrucât acste alimente au contribuit la chinurile Mântuitorului. Acesta a fost biciuit cu urzici şi I s-a dat oțet să bea, conform tradiții-superstiții.ro

Postul negru, în această zi, îi ajută pe credincioşi să fie sănătoşi tot anul. În Moldova și Bucovina, oamenii spun că cei care suferă de boli de piele se vor vindeca miraculos dacă țin post negru în această zi.

Dacă plouă în Vinerea Mare, se spune că anul va fi unul mănos. Dacă te scufunzi de trei ori în apă rece, vei fi sănătos tot anul. Tot în această zi, femeile nu au voie să coasă sau să facă pâine, deoarece reprezintă pericol de boală și spirite rele şi nici să vopsească ouă, deoarece vor atrage bolile asupra lor și a familiei.

093
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.