Știri

Ce înseamnă dacă plouă în Vinerea Mare

Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor reprezintă ultima săptămână din postul Sfintelor Paște și este asociată cu anumite obiceiuri și superstiții specifice. Iată ce înseamnă dacă plouă în Săptămâna Mare. Puțini știu acest detaliu!

Cele mai întâlnite superstiții din Vinerea Mare
Există mai multe superstiții asociate cu Vinerea Mare, care este una dintre cele mai importante zile din Săptămâna Patimilor. Se spune că în Vinerea Mare nu ar trebui să tai sau să coși nimic, pentru că s-ar putea să tai sau să rupi norocul.

De asemenea, nu ar trebui să speli rufe în această zi, pentru că se crede că sângele lui Iisus Hristos ar curge din nou, iar hainele ar rămâne murdare pentru totdeauna.

Se mai spune că nu ar trebui să pleci la drum în Vinerea Mare, pentru că s-ar putea să ai parte de ghinion. Un alt obicei este să pui în apă un ou în Vinerea Mare și să-l lași să se fiarbă până luni, de Paștele Blajinilor. Se crede că oul fiert astfel ar aduce sănătate și noroc în casă.

Se spune că dacă plouă în Vinerea Mare, este semn că anul va fi unul bogat și fertil. De asemenea, există o superstiție conform căreia, dacă te scufunzi de trei ori în apă rece în această zi, vei fi sănătos tot restul anului. În ceea ce privește femeile, se spune că nu ar trebui să coasă sau să facă pâine în Vinerea Mare, deoarece se crede că aceste activități ar putea atrage boli și spirite rele.

Rugăciunea pe care trebuie să o spui în Vinerea Mare
„Tu, Iubirea mea crucificată, blândul meu Isus, tu care, pentru a obţine pentru mine o moarte bună, ai binevoit să alegi pentru tine o moarte atât de crudă, aminteşte-ţi că sunt una din oiţele pe care le-ai răscumpărat cu preţul Sângelui tău prea sfânt; tu care, atunci când toţi oamenii din jur mă vor abandona şi nimeni nu va putea să-mi dea un ajutor, eşti singurul care vei putea să mă mângâi şi să mă salvezi, învredniceşte-mă să te primesc ca viatic; nu permite ca să te pierd pentru veşnicie şi să fiu izgonit în infern, departe de tine.

O prea iubitul meu Mântuitor, binevoieşte a mă primi în rănile tale sfinte; de pe acum te îmbrăţişez şi voiesc să-mi dau sufletul, cu ultimul meu suspin, în Rana plină de iubire a coastei tale, spunând acum pentru atunci: Isuse al meu, iertare şi îndurare pentru meritele Sfintelor tale răni! Amin!”

039
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.