Știri

Cum eviți să arzi cozonacul. Timpul corect de coacere pentru o rețetă perfectă

Cozonacul este unul dintre cele mai iubite prăjituri tradiționale de sărbători și nu are cum să lipsească de pe masa de Paște. Iată cât trebuie să îl ții la cuptor, de fapt, pentru a nu-l arde.

Cozonacul este prezent de fiecare dată pe masa de Paște, însă, unele gospodine fac greșeala de a-l arde pe deasupra. Iată cât trebuie ținut la cuptor, pentru a ieși perfect.

Unul dintre primele aspecte de luat în considerare este temperatura cuptorului. Temperatura optimă de coacere este în jur de 180 – 150 de grade Celsius. Este esențial să preîncălziți cuptorul și să vă asigurați că este încălzit corespunzător înainte de introduce cozonacul.

Cât se ține cozonacul la cuptor
Durata de coacere poate varia în funcție de dimensiunea cozonacului, de consistența aluatului și de tipul de cuptor. Un cozoanc de dimensiuni medii ar trebui să fie copt timp de circa 45 de minute. E important să urmăriți cozonacul în timpul coacerii pentru a evita arderea sau subcoacerea.

O modalitate foarte bună de a verifica dacă cozonacul este copt este să folosiți o scobitoare sau un cuțit subțire. Introduceți-l în partea cea mai densă a cozonacului, însă, în primele 25 de minute nu umblați la el deloc. Dacă iese curat și uscat, cozonacul este gata. Dacă pe scobitoare rămâne aluat lipicios, lăsați-l să mai stea la cuptor pentru câteva minute.

Greșeala făcută de multe gospodine

Cea mai comună greșeală făcută atunci când vine vorba de cozonac este lăsarea acestuia pentru o perioadă mult prea lungă în cuptor, ceea ce duce la arderea suprafeței sale. Pentru a preveni un dezastru culinar, îl puteți acoperi cu o folie de aluminiu la jumătatea timpului de coacere. Acest lucru va ajuta la protejarea crustei.

094
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.