Știri

Câte zile se ține aprinsă candela cu Lumina de la slujba de Înviere și care este semnificația ei

Cât trebuie ținută aprinsă Lumina de la slujba de Înviere

Care este semnificația lumânării aprinse de la slujba de Înviere? Vezi cât timp trebuie ținută aprinsă după slujbă.

Cât se ține candela aprinsă de la slujba de Înviere
În noaptea Sfântă de Paște, credincioșii vin la biserică și participă la slujba de Înviere, unde primesc lumină. Lumânarea aprinsă devine simbolul Învierii, al biruinței vieții asupra morții.

Puțini credincioși știu ce trebuie să facă, cu lumânarea de la Înviere, când aceasta poate fi aprinsă și de ce nu este bine să fie aruncată.

Lumânarea folosită în noaptea Învierii nu se aruncă și nici nu se adaugă la celelalte lumânări folosite în biserică. Lumânarea cu care am primit lumină este luată acasă și arsă treptat în toată săptămâna luminată.

Unii credincioși, cu binecuvântarea preotului, păstrează o parte din această lumânare pentru a o aprinde în momentele de încercare, de primejdie sau de boală, amintindu-ne că Hristos a biruit toate acestea și ne-a dăruit speranța și bucuria în credință.

Imediat după slujba de Înviere, credincioșii aprind lumânări la morminte cu lumânarea de Înviere și apoi o sting, aprinzând-o doar la momente de cumpănă pentru noroc și sănătate.

Semnificația Lumânării de Înviere
Cu o tradiție veche de secole, creștinii ortodocși din întreaga lume se pregătesc să sărbătorească Învierea Domnului printr-un ritual solemn cunoscut sub numele de Luarea Luminii.

Această tradiție profund înrădăcinată are la bază un simbolism puternic și o semnificație spirituală ce aduce credincioșii împreună într-un moment de bucurie și contemplare.

Legenda spune că în ziua Învierii, un înger coboară din ceruri și aprinde Lumina Sfântă în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. Această lumină miraculoasă este considerată a fi un semn al Învierii lui Hristos și al biruinței asupra întunericului și a morții.

Preoții aduc această lumină în biserici din întreaga lume, iar credincioșii o primesc cu venerație și recunoștință. Momentul luării Luminii este unul de mare solemnitate, în care credincioșii își aprind lumânările de la Lumină, simbolizând împărtășirea cu lumina divină a Învierii.

094
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.