Media

Doliu în lumea radioului: a murit Lucia Moraru, văduva actorului Marin Moraru

Doliu a cuprins lumea radioului românesc, după dispariția Luciei Moraru, văduva renumitului actor Marin Moraru. Anunțul tragic a fost făcut public de Elena Postelnicu, jurnalistă la Radio România Actualități, prin intermediul unei postări pe Facebook.

Lucia Moraru, unul dintre cele mai marcante nume ale Radiodifuziunii Române, a lucrat în acest domeniu timp de patru decenii, fiind dedicată profesiei sale. Ea și-a petrecut încă un deceniu în plus alături de iubirea vieții ei, actorul Marin Moraru. Lucia a rămas văduvă în urmă cu opt ani, după moartea lui Marin Moraru, care a încetat din viață în august 2016, la vârsta de 79 de ani, după o luptă cu o boală necruțătoare.

De Paște, într-o zi sfântă, Lucia Moraru s-a alăturat soțului său, după 52 de ani petrecuți împreună. Vestea a fost făcută publică de Elena Postelnicu, care a adus un omagiu Luciei în postarea sa de pe Facebook. Aceasta a descris-o ca pe o persoană extrem de dragă și a dezvăluit că o considera pe Lucia ca pe o a doua mamă. Își amintește cu drag de momentele petrecute alături de ea la radio, când Lucia o dojenea și o îmbrățișa apoi, oferindu-i sprijin moral după moartea părinților ei.

În august 2022, când s-au împlinit șase ani de la moartea regretatului actor Marin Moraru, Lucia Moraru a oferit un interviu pentru FANATIK în care a vorbit despre relația sa cu soțul ei. A dezvăluit că parastasul mare îl va face la anul, când se vor împlini șapte ani de la moartea acestuia, urmând tradiția cuvenită pentru un astfel de eveniment.

Lucia Moraru și Marin Moraru au avut o căsnicie foarte lungă, bazată pe iubire și pasiune. S-au căsătorit când ea era foarte tânără și niciunul dintre ei nu a regretat această alegere. Lucia Moraru a subliniat importanța înțelegerii într-o relație, în special când partenerul este artist. Provocările aduse de această calitate sunt numeroase, însă, înțelegerea și sprijinul contează foarte mult. Ea a recunoscut că, de-a lungul căsniciei lor, nu au întâmpinat probleme majore și s-au căsătorit foarte tineri, ea fiind încă la liceu.

Lucia Moraru va rămâne în memoria tuturor celor care au cunoscut-o ca un profesionist dedicat și o persoană care a oferit dragoste și sprijin necondiționat celor din jurul ei. Radiodifuziunea Română și lumea artistică românească au pierdut un nume important, o figură emblematică pentru ambele domenii. Moartea sa reprezintă o pierdere semnificativă, lăsând un gol imens în inimile celor care au cunoscut-o și au admirat-o.

0117
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.