Știri

Se deschide un nou lanţ de supermarketuri în România. Se fac angajări în masă. Mii de posturi disponibile

Retailerul polonez Zabka, cu planuri de a se extinde pe plan local printr-o rețea de 200 de magazine de proximitate sub brandul Froo, a început să-și recruteze echipa managerială., screri Economica.net.

Potrivit unui anunţ de angajare, Froo România, compania prin care retailerul polonez Zabka va opera un lanț de magazine tip convenience pe plan local, caută Technical Manager. Poziția va presupune atribuții „în sfera noilor magazine și locații, pentru a livra standardul tehnic și de funcționare conform normelor interne”, se arată în anunţ, potrivit sursei citate.

Cu peste 10.000 de magazine, livrări la domiciliu, soluții digitale și peste 3 milioane de clienți serviți zilnic, Grupul Żabka, având mai mult de 10.000 de angajați, este unul dintre liderii retailului de proximitate modern din Europa.

Consiliul Concurenţei şi-a dat acordul, la începutul lunii aprilie, în legătură cu tranzacția prin care grupul polonez de retail Zabka să preia pachetul majoritar de părți sociale în cadrul distribuitorului de bunuri de larg consum DRIM Daniel Distribution FMCG.,

„Intrarea Grupului Zabka pe piața din România este rezultatul dezvoltării consecvente a unui concept și a unui ecosistem de convenience cu potențial de extindere pe piețele europene. Expansiunea internațională se aliniază cu strategia de creștere cuprinzătoare adoptată de Grup în 2021. După obținerea aprobărilor pentru tranzacție, prioritatea va fi continuarea unei dezvoltări accelerate a DRIM, determinată de combinarea poziției puternice pe piață a DRIM cu expertiza în retail de proximitate și puterea financiară a Grupului Żabka”, au declarat reprezentanţii companiei.

După ce și-a făcut intrarea pe piața locală de retail prin preluarea pachetului majoritar de acțiuni al DRIM Daniel Distribuție, retailerul polonez Zabka, unul dintre cei mai mari jucători din comerțul alimentar din Polonia, pregătește deschiderea primelor magazine în România. Mai mult, compania are planuri ambițioase pe plan local, ținta pentru anul acesta fiind deschiderea unui număr de 200 de locații, potrivit surselor Progresiv din piață.

Magazinele vor funcționa, în primă fază, în zonele urbane, iar conceptul va fi construit în jurul nevoii de conveniență. Astfel, sortimentația magazinelor va include aproximativ 2.000 de SKU-uri, cu focus pe categoriile de impuls.

Totodată, în paralel cu dezvoltarea magazinelor Froo, compania ia în considerare să aducă pe piața locală și conceptul de magazine autonome Nano. Primul magazin Zabka Nano a fost deschis in 2021, iar în prezent retailerul deține peste 50 de astfel de locații. Magazinele funcționează în clădiri de birouri, cluburi sportive, dar și în incinta unor retaileri precum Decathlon sau Leroy Merlin.

„Construim un parteneriat cu o firmă care se bucură de o uriaşă încredere, atât din partea partenerilor de afaceri, cât şi din partea clienţilor de pe piaţa românească, şi care se dezvoltă respectând standardele cu care suntem obişnuiţi în Zabka. Valorile comune, respectul şi încrederea reciprocă reprezintă o bază solidă pentru parteneriatul nostru strategic şi pentru proiectele ambiţioase pe care le avem planificate. Am dedicat ultimul sfert de secol unei creşteri dinamice în Polonia, iar astăzi ne lansăm într-o nouă etapă, care implică lansarea operaţiunilor pe o nouă piaţă europeană”, declara Tomasz Suchański, CEO al Grupului Żabka la momentul anunțului de preluare a pachetului majoritar de acțiuni în cadrul companiei de distribuţie DRIM Daniel Distribuție FMCG.

063
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.