Știri

Când vor intra banii de pensie în luna iunie. Cât mai au de așteptat românii până vor primi următoarea pensie

Pensionarii din România trebuie să aștepte mult mai mult decât de obicei pentru următoarea pensie, care va fi plătită în luna iunie. Cum se justifică această întârziere.

Pensiile din mai au fost plătite mai devreme

Luna mai a adus cu sine o schimbare în calendarul de plată a pensiilor, fondurile fiind disponibile pentru pensionari la începutul lunii, în locul datei obișnuite care era undeva la mijlocul lunii. Această modificare a fost facilitată de un proiect de Hotărâre de Guvern și un Memorandum inițiat la solicitarea premierului Marcel Ciolacu, care a permis plata anticipată a pensiilor înainte de sărbătorile de Paște și 1 mai.

Conform anunțului Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, executivul a aprobat cele două acte normative necesare pentru ca plățile să poată fi efectuate în avans. Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a virat sumele necesare către Poșta Română și băncile comerciale partenere până la 30 aprilie, asigurând astfel disponibilitatea fondurilor pentru pensionari la începutul lunii mai.

Pensionarii români au de așteptat 40 de zile până la următoarea pensie

Cu toate acestea, această devansare a plății în mai presupune că următoarea pensie va fi achitată în luna iunie, după o așteptare de aproximativ 40 de zile pentru cei care primesc pensia pe card bancar. Conform informațiilor de la Casa Națională de Pensii Publice, pensiile prin cont bancar sunt achitate în fiecare lună până la data de 12, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni.

Procedura de plată a drepturilor de pensie variază în funcție de opțiunea pensionarului. Acestea pot fi achitate prin mandat poștal, la domiciliul beneficiarului sau al mandatarului, sau în cont curent sau cont bancar la o bancă parteneră a CNPP.

Este important să subliniem că procesul de recalculare a pensiilor este aproape finalizat conform declarațiilor guvernanților, iar pensionarii vor fi informați curând cu privire la orice modificări în ceea ce privește sumele pe care le vor primi lunar.

În concluzie, deși această devansare a plății pensiilor în luna mai a adus beneficii pentru pensionari în această lună, următoarea pensie va fi disponibilă abia în luna iunie, generând o perioadă de așteptare prelungită pentru aceștia.

046
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.