Media

Este știrea momentului despre Florin Piersic. Din păcate medicii au dat vești triste

Medicii de la Institutul Inimii Cluj-Napoca au transmis ultimele noutăți cu privire la starea de sănătate a actorului Florin Piersic.

Managerul Institutului Inimii din Cluj-Napoca, Florin Crișan, a transmis o serie de detalii despre starea de sănătate a îndrăgitului actor Florin Piersic.

„În dimineața zilei de 5 mai 2024, domnul Florin Piersic a fost supus unei intervenții de extragere a sondelor de stimulare și îndepărtarea stimulatorului cardiac în cadrul instituției noastre. Intervenția a fost impusă de infecția care s-a extins la nivelul dispozitivului implantat, situație în care protocoalele medicale recomandă înlăturarea acestuia.

Operația a fost efectuată cu succes de către o echipă complexă, coordonată de Conf. Dr. Horia Roșianu și Dr. Adrian Ștef, manoperele de specialitate fiind desfășurate în parametri optimi, fără complicații.

Starea domnului Florin Piersic este stabilă, în acest moment nefiind necesară implantarea unui nou stimulator cardiac. Se va continua monitorizarea postintervențională, precum și administrarea tratamentului medicamentos necesar pentru eliminarea oricăror riscuri.

Urmează ca, în perioada imediat următoare, să se stabilească parcursul medical și pașii de urmat pentru rezolvarea celorlalte afecțiuni preexistente, așa cum va fi recomandat de medicii specialiști și agreat de pacient și familie.”, a precizat medicul.

Cum a ajuns Florin Piersic să-l joace pe Mărgelatu? Ce rol avea în celebra serie de filme, inițial?

Cum a ajuns Florin Piersic să-l joace pe Mărgelatu? Îndrăgitul personaj e legat indisolubil de imaginea marelui actor, pentru toți românii. Totuși, se știe mai puțin că Piersic a ajuns în această postură „printr-o minune”, el fiind distribuit, inițial, într-un cu totul alt rol.

Cum a ajuns Florin Piersic să-l joace pe Mărgelatu? Pentru mulți români celebrul personaj se identifică doar cu imaginea marelui actor, care l-a intepretat într-o serie de șase filme. Totuși, Piersic a ajuns să-i dea viață acestuia „printr-o minune”, el fiind, inițial, distribuit într-un alt rol.

Cum a ajuns Florin Piersic să-l joace pe Mărgelatu? Ce rol avea în celebra serie de filme, inițial?
Flroin Piersic era un actor deja foarte cunoscut, când, la 45 de ani, a intrat „în pielea” faimosului personaj Mărgelatu.

Acesta avea să se lipească de el „ca marca de scrisoare”, peliculele fiind vizionate și astăzi cu aceeași plăcere de generațiile mai vârstnice sau mai tinere de spectatori.

Seria a cuprins șase producții: „Drumul oaselor”, „Trandafirul galben”, Misterele Bucureștilor”, „Masca de argint”, „Colierul de turcoaze”și „Totul se plătește”

Ele au apărut în perioada 1980-1987, primele trei fiind regizate de Doru Năstase, următoarele două de Gheorghe Vitanidis, iar ultimul film de Mircea Moldovan.

Dar nu multă lume știe că Florin Piersic trebuia, inițial, să apară în cu totul alt rol decât al justițiarului aventurier Mărgelatu.

Dar o întâmplare fericită a făcut ca el să ajungă în lunga haină de piele a celui mai faimos spărgător de semințe din cinematografia noastră, o altă „marcă înregistrată” a personajului.

Piersic însuși a povestit întâmplarea, mărturisind că era distribuit, la început, în rolul boierului Pană, ce avea să fie jucat, până la urmă, de Iurie Darie.

Florin Piersic l-a întruchipat pe Mărgelatu în toate cele șase filme ale seriei – Foto: Facebook/Studiourile Buftea

Dar cel care a decis că Piersic este Mărgelatu a fost chiar scriitorul și scenaristul peliculelor, Eugen Barbu.

Iar totul s-a întâmplat într-o clipă, „printr-o minune”, după cum a mărturisit marele actor.

058
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.