Știri

Bilete de tratament pentru pensionari 2024. S-au schimbat condițiile de acordare

Guvernul a aprobat la final de ianuarie majorarea numărului de bilete de tratament balnear pentru pensionari şi suma alocată acestora. Vor fi 135.000 de bilete asigurate prin Casa Naţională de Pensii, faţă de 120.000 în 2023. După Paște, bunicii din Gorj pot merge la relaxare.

Bilete de tratament pentru pensionari 2024. Centrul Județean de Pensii Gorj (CJP Gorj) a demarat procesul de repartizare a biletelor de tratament balnear, pentru perioada 9 – 12 mai 2024.

CJP Gorj a primit un număr de 74 de bilete pentru tratament balnear, toate repartizate unităților din subordinea Societății de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă (TBRCM) SA, incluzând destinații precum 1 Mai, Amara, Bala, Buziaș, Geoagiu, Moneasa, Olanesti și Pucioasa.

Din cele 74 de bilete primite, 50 au fost alocate automat, utilizând aplicația SPA, în funcție de punctajul obținut de către solicitanți. Sejurul asigurat prin aceste bilete este de 16 zile, iar beneficiarii sunt obligați să se prezinte în stațiunea indicată pe bilet.

Bilete de tratament pentru pensionari 2024. Listele cererilor aprobate și respinse sunt disponibile pentru consultare la sediul instituției și pe pagina de internet a CJP Gorj. Biletele de tratament, atât cele repartizate, cât și cele nerepartizate, vor fi distribuite beneficiarilor în zilele de 22, 23 și 24 aprilie 2024, în funcție de data comunicată fiecărui solicitant.

Pentru seria nr. 6/2024, cu dată de intrare în perioada 9 – 12 mai 2024, sunt disponibile un total de 24 de locuri în stațiunile Bala, 1 Mai, Amara și Pucioasa. Aceste bilete pot fi eliberate persoanelor interesate, indiferent dacă au depus sau nu cerere.

Totodată, CJP Gorj a anunțat că biletele nevalorificate până la data de 24 aprilie 2024, ora 16:00, vor fi redistribuite începând cu data de 25 aprilie 2024, ora 8:30, până în momentul începerii sejurului, cu excepția perioadei 1 – 6 mai 2024, cu ocazia sărbătorilor Pascale.

Pentru a ridica biletele de tratament balnear, beneficiarii trebuie să se legitimeze personal, iar în cazul în care titularul nu poate fi prezent, acesta poate desemna o altă persoană prin procură autentificată. Această măsură este menită să asigure că biletele sunt eliberate doar persoanelor legitime și să prevină orice posibile abuzuri sau utilizări neautorizate.

ilete de tratament pentru pensionari 2024. Lista stațiunilor în care pot merge pensionarii anul acesta și criteriile de acordare

Guvernul a aprobat la final de ianuarie majorarea numărului de bilete de tratament balnear pentru pensionari şi suma alocată acestora. Vor fi 135.000 de bilete asigurate prin Casa Naţională de Pensii, faţă de 120.000 în 2023. Plafonul alocat acestor tipuri de facilităţi a crescut de la 300.000 la 400.000 lei, a anunțat premierul Marcel Ciolacu.

Cine poate beneficia de bilete de tratament gratuite în 2024

Casa Națională de Pensii a dat publicității lista stațiunilor în care pensionarii pot primi anul acesta bilete de tratament.

Beneficiarii sunt aceiaşi ca şi în anii trecuţi. Vorbim despre pensionarii de invaliditate, persoanele care au fost persecutate pe motive poltice în perioade de dictatură, veteranii de război sau văduvele acestora, persoanele cu handicap.

Nu se schimbă nici documentaţia care trebuie depusă la Casa de Pensii. Pensionarii care doresc să obţină bilete de tratament trebuie să depună o cerere tip, cuponul de pensii, o declaraţie pe proprie răspundere că nu au alte venituri în afară de pensia respectivă şi un bilet de trimitere de la medicul specialist sau de la medicul de familie.

Din septembrie 2024, soţii vor putea merge împreună la tratament balnear, chiar dacă unul dintre ei nu este asigurat ori nu este pensionar.

Potrivit noii legi a pensiilor publice, ambii soți vor putea merge împreună la tratament balnear, cu condiția să acopere integral valoarea unuia dintre biletele de tratament.

023
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.