Știri

Cine este patronul celor mai populare magazine din România, Kaufland și LIDL. Are o avere uriașă, regăsindu-se în clasamentul celor mai bogați oameni

Românii își fac cea mai mare parte din cumpărături la Kaufland și LIDL, dar puțini știu cine este proprietarul acestor magazine. Bărbatul se află în topul celor mai bogați oameni din lume.

Românii obișnuiesc să își facă cel mai des cumpărăturile de la Kaufland și LIDL, două lanțuri cunoscute și în Europa. Puțini știu, însă, cine este omul din spatele acestor magazine și ce avere deține. Bărbatul are o avere uriașă și se află în clasamentul celor mai bogați oameni din lume.

Cine este patronul magazinelor Kaufland și LIDL

Deținătorul lanțurilor Kaufland și LIDL are o avere de 23,7 miliarde de dolari și este poziționat de Bloomberg Billionaires pe locul 38 în topul celor mai bogați oameni ai lumii. Cu toate acestea, este un om discret, care nu își dorește să apară în lumina reflectoarelor.

Kaufland este o subsidiară a grupului Schwarz. Acesta deține și Lidl, cel mai mare magazin de discount din lume (măsurat pe filiale). Grupul Schwarz are peste 575.000 de angajați în întreaga lume și a realizat vânzări de aproximativ 154,1 miliarde de euro în 2022.

Dieter Schwarz este proprietarul grupului Schwarz și administratorul lanțurilor de magazine Kaufland și Lidl. În vârstă de 84 de ani, germanul a reușit să crească substanțial vânzările din zecile de mii de magazine pe care le deține.

Născut într-o familie de antreprenori, germanul a preluat afacerea de la tatăl său, Josef Schwarz și a ajutat la extinderea acesteia, după ce tatăl său a murit. În anul 1973, tatăl său a deschis primul magazin Lidl, magazin de fructe tropicale, în Ludwigshafen, Germania. În anul 1977, afaceristul a preluat frâiele afacerii și a devenit CEO Lidl, an în care lanțul Lidl cuprindea deja 33 de magazine în Germania. După 7 ani, germanul a înființat primul magazin Kaufland, iar în anul 1984 afacerea a fost extinsă și în Franța.

067
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.