Știri

Bani mai mulți pentru pensionarii din România. Despre ce sumă este vorba

Vești bune pentru seniori! Guvernul a anunțat faptul că pensionarii vor beneficia de un sprijin financiar suplimentar începând cu luna octombrie.

Această decizie a fost primită cu entuziasm de către pensionari, reprezentând un suport binevenit în fața provocărilor financiare din ultima perioadă. Într-o conjunctură în care costurile de trai cresc, iar pensiile rămân constante, acest sprijin suplimentar vine ca o gură de oxigen pentru acei vârstnici care se luptă să-și asigure un trai decent.

Conform anunțului făcut de șeful Casei de Pensii, această măsură vine în sprijinul pensionarilor cu venituri cuprinse între 1.500 și 3.000 de lei lunar. Astfel, cei cu pensii sub pragul de 1.500 de lei vor primi o suplimentare, în timp ce și cei cu pensii ce depășesc 2.000 de lei se vor bucura de acest sprijin din partea statului.

Potrivit Deșteptarea, beneficiile financiare variază în funcție de cuantumul pensiei.

De exemplu, pensionarii cu venituri mai mici de 1.500 de lei vor primi un ajutor în valoare de 1000 de lei, distribuit în două tranșe, câte una în luna ianuarie și cealaltă în luna octombrie.
Conform noilor reglementări, pensionarii cu venituri cuprinse între 1.500 și 2.500 de lei vor beneficia de un ajutor în valoare de 800 de lei, distribuit în două tranșe egale.

Totodată, pentru cei cu pensii între 2.500 și 3.000 de lei, sprijinul financiar acordat este de 600 de lei, împărțit în aceleași două tranșe, în luna ianuarie și respectiv în luna octombrie.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a transmis asigurări că plățile în avans vor ajunge la beneficiari până la data de 3 mai pentru cei care primesc pensiile prin card și până în sărbători pentru cei care primesc pensiile prin Poștă: „Poșta a asigurat că toți pensionarii vor primi banii până în Paște.

Poștașii vor munci mai mult pentru acest lucru. Noi am transferat banii la Poșta Română”.
Această garanție reflectă preocuparea autorităților pentru asigurarea confortului și stabilității financiare a beneficiarilor, în special în contextul unor sărbători importante precum Paștele. Gestionarea eficientă a plăților pensiilor în avans înaintea Sărbătorilor Pascale reprezintă un angajament al autorităților în asigurarea bunăstării și protecției sociale a pensionarilor.

„Printr-un efort conjugat al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Ministerului Finanţelor, Casei Naţionale de Pensii, cât şi al partenerilor noştri din domeniul bancar, pensiile aferente lunii mai vor fi distribuite în avans de către poştaşi, începând de astăzi. Ne dorim să le putem aduce această mulţumire clienţilor noştri, pensionari, de a avea pensiile cât mai devreme, ca să se poată bucura, aşa cum este normal, de sărbătorile de Paşte în linişte, alături de familie şi cei dragi”, transmite Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române, prin intermediul unui comunicat al întreprinderii.

031
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.