Știri

Concedieri în masă la o mare firmă din România. Toți angajații dați afară

Se anunță concedieri în masă la o mare firmă din sectorul IT prezentă pe piața din România. Toți angajații vor fi dați afară.

O mare companie din sectorul IT prezentă și pe piața din România anunță concedieri masive. Firma dă afară toți angajații în următoarele săptămâni. Pe 10 iulie este ultima zi de lucru.

La începutul acestui an, un studiu al cercetătorilor Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca scotea în evidență faptul că există o tendință îngrijorătoare de încetinire a ritmului de angajare în IT-ul românesc.

În paralel, în SUA și în alte state dezvoltate ale planetei, companiile mari au continuat valul de disponibilizări în contextul dezvoltării inteligenței artificiale (AI). Peste ocean, 50.000 de oameni erau dați afară în primele 2 luni din 2024.

Din păcate, valul concedierilor din sectorul IT s-a abătut și asupra României. În martie, două mari firme specializate în IT, din Cluj, și-au anunțat angajații că vor face concedieri.

Acum, în mod oficial, o altă firmă cu birouri la Cluj merge pe același drum. Gameloft, producător şi dezvoltator de jocuri video, a decis să închidă studioul din Cluj-Napoca.

Firma a fost deschisă în urmă cu 15 ani. În urma acestei decizii, compania a hotărât să-i concedieze toți cei 136 de angajați din acest sediu, notează publicația Economedia.

”La nivel de companie trebuie să reevaluăm în mod constant capacitățile noastre de producție. După o analiză atentă și răspunzând condițiilor unei piețe în continuă schimbare, a devenit necesar să implementăm o reducere a forței de muncă. Din păcate, acest lucru ne aduce în situația de a închide punctul nostru de lucru din Cluj și de a ne despărți de cei 136 de angajați.

Această decizie nu a fost una ușoară și înțelegem impactul pe care îl are asupra angajaților afectați. Vom lucra alături de ei, de la caz la caz, pentru a găsi cea mai bună modalitate de a gestiona situația”, a transmis Gameloft, conform sursei citate.

Pe 13 mai, toți angajații de la studioul din Cluj-Napoca au fost înștiințați că studioul se va închide definitiv. ”Pe data de 10 iunie vom primi preavizele. Data de 10 iulie va fi ultima zi de lucru pentru angajați”, a spus un angajat.

025
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.