Știri

ANM anunţă cum va fi vremea în iunie. Prognoza meteo pentru următoarea lună

ANM a publicat prognoza meteo pentru luna viitoare, astfel că românii pot afla cum va fi vremea în iunie, pentru că o parte din ei îşi încep deja concediile.

Din primele date ale prognozei, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă până la începutul lunii iunie.

Abia apoi, vremea în iunie va fi ușor mai caldă decât normalul perioadei, se arată în prognoza meteo ANM pentru următoarele patru săptămâni, publicată vineri.

Vremea în săptămâna 20.05.2024 – 27.05.2024

Temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei specifice pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă în regiunile sud-estice, în timp ce în restul teritoriului regimul pluviometric va fi excedentar mai ales în jumătatea de vest.

Vremea în săptămâna 27.05.2024 – 03.06.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de mediile multianuale în toată țara.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă în majoritatea regiunilor.

Vremea în săptămâna 03.06.2024 – 10.06.2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste normele climatologice ale perioadei la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval în majoritatea regiunilor.

Vremea în săptămâna 10.06.2024 – 17.06.2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele multianuale în regiunile sudice și estice și vor fi apropiate de normele climatologice ale perioadei în rest.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar îndeosebi în sudul și sud-estul teritoriului și apropiat de cel specific pentru această perioadă în restul țării.

038
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.