Știri

„Era periculos să fiu frumoasă”. De ce se rădea pe cap, de fapt, Sinead O’Connor

Sinead O’Connor a fost una dintre cele mai neobișnuite apariții din lumea muzicii. În timp ce tinerele talente își expuneau părul lung și bogat, artista a preferat să se radă pe cap, având unul dintre cele mai excentrice look-uri. În urmă cu ceva timp, regretata cântăreață a dezvăluit care a fost motivul pentru care a ales să renunțe la podoaba capilară și să se radă pe cap.

În cadrul unui interviu acordat lui Dr Phill, Sinead, atunci în vârstă de 50 de ani, îi spunea acestuia motivele sfâșietoare pentru care alege să se tundă atât de scurt.

„Când eram copii, sora mea avea cel mai frumos păr roșu, ca femeia aceea superbă din emisiunea Mad Men (Christina Hendricks). Dar mamei i-a intrat în cap ideea că părul surorii mele era urât și oribil și dezgustător. Când aveam părul lung, ea ne prezenta ca fiind fiica ei drăguță și fiica ei urâtă. Și de aceea mi-am tăiat părul. Nu am vrut să fiu drăguță”, a afirmat Sinead O’Connor, citată de Metro.co.uk.

Pe de altă parte, artista a recunoscut că a existat și un motiv mai dureros pentru care a ales să se radă pe cap.

„Era periculos să fiu drăguță, pentru că eram violată și molestată oriunde mergeam”, a dezvăluit cântăreața.

„Acesta a fost o mare parte din motiv. Nu am vrut să fiu violată sau molestată, nu am vrut să mă îmbrac ca o fată, nu am vrut să fiu drăguță. Alte fete te băteau dacă erai și tu drăguță”, a mai spus atubnci Sinead O’Connor. Artista a adăugat că industria muzicală i-a influențat mult decizia de a-și păstra aspectul androgin. „Mi s-a spus într-o zi să îmi las părul să crească și să port fuste scurte pentru că au vrut să mă vândă pe baza sexualității mele. Nu am vrut să fiu vândută pentru asta. Dacă era să am succes, voiam să fie pentru că eram un muzician bun”, a precizat Sinead O’Connor.

070
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.