Știri

Google vrea să asculte toate convorbirile noastre telefonice. Motivul din spatele deciziei

Compania Google a transmis că lucrează la un sistem prin care să asculte convorbirile noastre telefonice. Momentan sunt în derulare teste pentru acest lucru.

Google a anunțat lansarea unor noi instrumente de detectare a escrocheriilor, care vor oferi alerte în timp real în timpul convorbirilor telefonice. Aceste instrumente inovatoare utilizează inteligența artificială pentru a identifica modelele de conversație asociate în mod obișnuit cu escrocheriile.

Dezvăluite la conferința Google I/O 2024, noile instrumente sunt în prezent în faza de testare. Ele folosesc AI pentru a recunoaște și marca tentativele de fraudă în timpul convorbirilor telefonice.

În momentul în care inteligența artificială detectează un posibil scam, utilizatorii vor primi o alertă în timp real pe telefon, avertizându-i că ar putea vorbi cu un hacker.

Google a oferit un exemplu relevant: un „reprezentant bancar” care solicită informații personale, precum codurile PIN și parolele. Astfel de cereri sunt neobișnuite pentru bănci, iar AI-ul le va identifica și va emite o alertă.

„Această protecție are loc direct pe dispozitiv, astfel încât conversația dumneavoastră rămâne privată,” a declarat compania, potrivit businessinsider.com.

050
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.