Știri

Îți confiscă pe loc câinele. Este interzis prin lege în România. Amenda e imensă

Avertisment pentru proprietarii de animale. Un bărbat din Turda a primit o amendă usturătoare după ce a fost depistat de Poliția Animalelor că îşi ţinea câinele fără apă şi mâncare.

Un locuitor din Turda a fost sancționat sever de către autoritățile pentru protecția animalelor. Situația a survenit după ce un vecin indignat a distribuit online imagini șocante cu câinele acestuia, ținut legat în lanț fără hrană sau apă. Fotografiile postate pe rețelele de socializare dezvăluiau un animal înfometat și slăbit.

Politia pentru Protecția Animalelor a reacționat prompt la vizualizarea imaginilor, confiscând câinele de la locuința individului în cauză. Proprietarul a fost amendat cu suma de 8.000 de lei.

În plus față de lipsa îngrijirii adecvate, câinele nu era nici măcar microcipat sau sterilizat, contravenind astfel legislației în vigoare.

Prezentul, câinele a fost preluat de către o asociație de protecție a animalelor, urmând să primească îngrijiri medicale adecvate și să fie ulterior plasat în adopție.

Un bărbat din Bihor, care a abandonat 7 pui de câine în fața unei case din Paleu, a primit o amendă record. Individul aruncase plasa cu animalele dintr-o mașină. El a fost găsit în câteva zile, iar oamenii legii au aplicat o amendă de 17.000 de lei, atât pentru abandonarea puilor, cât și pentru că nu o sterilizase pe mama acestora.

Incidentul a avut loc pe raza localității Paleu, județul Bihor, la începutul lunii.

Un localnic a găsit animalele și a sunat la 112. Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bihor au preluat cazul și au constatat că puii de câine erau recent născuți.Polițiștii au pornit pe urmele proprietarului. În urma cercetărilor, oamenii legii au identificat atât autoturismul, cât și persoana care abandonase câinii.

Este vorba despre un bărbat de 68 de ani, din aceeași localitate, în curtea căruia a fost găsită şi mama puilor abandonaţi.

Câinele este „de rasă comună, femelă, nesterilizată, în faza de lactație”, au transmis polițiștii.

Bărbatul a fost sancționat cu 17.000 de lei. Abandonarea celor 7 pui de câine a fost pedepsită cu o amendă de 12.000 de lei. Simultan, nesterilizarea mamei acestora a fost sancționată cu 5.000 de lei.

În urma faptei, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bihor au lansat un avertisment. Ei subliniază că abandonul animalelor se pedepsește cu amendă de la 6.000 la 12.000 lei.

036
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.