Știri

Mașinile care au primit interzis pe șosele. Se aplică din 20 Mai, ora 00:00

Autovehiculele care nu mai pot circula pe şosele. Interdicţia se aplică peste numai câteva zile, pe 20 mai. Este un loc unde se află sau pe care îl tranzitează şi foarte mulţi români. Iată toate detaliile.

Restricţii de circulaţie în Germania. Luni, 20 mai, vehiculele grele de marfă nu au voie să circule în Germania, în ziua de Rusalii.

Este o zi liberă de la muncă în întreaga ţară şi se impune şi o interdicţie de conducere a camioanelor în această zi de sărbătoare legală. Cei care se riscă şi încalcă legea vor primi amenzi usturătoare. E vorba atât despre şoferii camioanelor, cât şi despre persoanele care comandă transporturile respective.

Haideţi însă să aflăm mai multe despre restricţiile impuse în Germania. Interdicția de conducere a camioanelor se aplică pe tot parcursul anului, pe întreaga rețea de drumuri, în zilele de duminică. E valabil de la miezul nopții (ora 00:00) până la ora 22:00.

În perioada sărbătorilor de vară, între 1 iulie și 31 august, circulația camioanelor este interzisă sâmbăta pe anumite autostrăzi și drumuri federale, între orele 07:00 și 20:00.

De asemenea, circulația camioanelor este interzisă în anumite sărbători legale. Următoarea astfel de sărbătoare legală este chiar luni, pe 20 mai. A doua zi de Rusalii (Pfingstmontag) vine cu această interdicție privind circulaţie camioanelor în toate landurile federale.

După cum spuneam, amenzile nu sunt deloc mici. Poliţiştii din Germania vor da o amendă de până la 120 de euro pentru cei prinşi că se află la volanul unui camion în ziua de 20 mai.

Vor fi amendaţi şi proprietarii vehiculelor de transport. Sancţiunea în cazul acestora va fi de 570 de euro, scrie ziarulromanesc.de.

Camioanele care sunt exceptate totuşi de la regulile de mai sus
Este important de notat că există şi excepţii. Anumite vehicule de marfă au dreptul să circule în Germania şi duminica sau în zilele de sărbători legale.

Iată care sunt acestea:

Transport combinat feroviar-rutier de marfă de la expeditor la cea mai apropiată stație de încărcare sau de la cea mai apropiată stație de descărcare la destinatar. Atenţie! Distanţa maximă trebuie să fie de 200 km.
Servicii combinate portuare și rutiere de transport de marfă între punctul de încărcare și descărcare și un port, pe o distanţă maximă de 150 de kilometri (livrare și export).
Transporturi de lapte proaspăt și produse lactate proaspete; carne proaspătă și produse din carne proaspătă; pește proaspăt, pește viu și produse din pește proaspăt; fructe și legume perisabile.
Călătorii goale, efectuate în legătură cu transporturile de la punctul anterior.

043
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.