Știri

Antena Group pierde primul proces cu PRO TV și chef Sorin Bontea. Câți bani are de plătit

Antena 1 a pierdut primul proces cu Pro TV și foştii juraţi de la Chefi la cuţite. Tribunalul București a respins luni, 27 mai, ca neîntemeiată ordonanța preşedinţială depusă de şefii de la Intact. Decizia judecătorilor nu este definitivă şi poate fi atacată în instanţă.

Cererea Antenei Group a fost depusă pe 15 mai și are legătură cu mutarea chefilor Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu la Pro TV. Cei trei revin ca jurați la „Masterchef”, după ce s-au despărțit cu scandal de Antena 1 toamna trecută, pentru că au refuzat să participe la filmările noului sezon „Chefi la cuțite”, invocând starea de oboseală.

După ce colaborarea dintre aceştia s-a încheiat, Antena a deschis numeroase procese pe numele celor trei. În urma deciziei instanței în favoarea Pro TV, Antena Group va trebui să plătească cheltuieli de judecată astfel:

17.750 de lei (în jur de 3.500 de euro) către Sorin Bontea
11.840 de lei (în jur de 2.400 de euro) către Pro TV
Cei trei chefi și Pro TV, prima victorie în instanță

Așa cum spuneam, după plecarea celor trei chefi de la Antena 1, Pro TV a intrat în scenă și i-a cooptat pe cei trei bucătari, care s-au întors la cârma MasterChef. Însă, această mișcare a adus televiziunea din Pache Protopopescu în mijlocul scandalului și al proceselor. Însă, acum, o primă victorie a fost marcată de Pro TV și noile sale vedete.

Mai exact, Antena 1 a pierdut priam luptă în instanță în războiul contra Pro TV şi a celor trei chefi. Este vorba despre o ordonanţă preşedinţială pe care Antena 1 a depus-o în urmă cu două săptămâni, pe 15 mai 2024 şi în care pârâţii erau Sorin Bontea şi Pro TV. Acum, Tribunalul Bucureşti a decis să respingă cererea Antenei Group „ca neîntemeiată” şi să oblige totodată societatea la plata unor cheltuieli de judecată de mii de euro.

Astfel, Antena Group va trebui să plătească cheltuieli de judecată de 17.750 de lei (în jur de 3.500 de euro) către Sorin Bontea și 11.840 de lei (în jur de 2.400 de euro) către Pro TV. Decizia nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu apel.

„Respinge cererea ca neîntemeiată. Obligă partea reclamantă la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 17.759,56 lei către partea parata B.S. și la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 11.840,74 lei către partea parata PRO TV.

Cu apel în 5 zile de la pronunțare, ce se depune la Tribunalul București – Secția a IV-a Civila, sub sancțiunea nulității caii de atac. Pronunţată azi, 27.05.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în soluţia Tribunalului Bucureşti pe scurt.

Cererea fusese depusă pe 15 mai și are legătură cu mutarea celor trei chefi – Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu la PRO TV. Mai precis, cei trei revin ca jurați la Masterchef, după ce au fost dați afară în toamna anului trecut de Antena 1 pentru că aceștia au refuzat să participe la filmările noului sezon „Chefi la cuțite”.

În urma acestui refuz, Antena 1 a inițiat ulterior mai multe procese contra chefilor. În urma deciziei instanței în favoarea PRO TV, Antena Group va trebui să plătească cheltuieli de judecată: 11.840 de lei (în jur de 2.400 de euro) către Pro TV, 17.750 de lei (în jur de 3.500 de euro) către Sorin Bontea.

040
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.