Știri

Anunț important despre Kaufland și LIDL

Lidl vs Kaufland, pe piața locală. Cum s-au descurcat în 2023 cele două lanțuri de magazine, parte a aceluiași grup german

Discounterul german Lidl s-a detașat anul trecut simțitor de concurentul Kaufland, parte a aceluiași grup german Lidl&Schwarz, din punct de vedere al cifrei de afaceri. 2023 a fost al treilea an consecutiv când Lidl a raportat cea mai mare cifră de afaceri dintre retailerii alimentari din România, depășind pragul de 20 de miliarde de lei, o premieră pentru România.

Lidl Discount S.R.L., compania prin care discounterul german operează lanțul de peste 350 de magazine Lidl, a înregistrat anul trecut afaceri nete de 21,7 miliarde de lei, după o creștere de 17,6% față de anul trecut, potrivit datelor Ministerului de Finanțe consultate de Economica. Compania rămâne astfel cel mai mare jucător pe piața comerțului alimenar din România, poziție câștigată în 2020, când, după o creștere de 31,7% față de 2019, a devansat Kaufland.

Cât despre Kaufland, parte a aceluiași grup german Lidl&Schwarz, lanțul de hypermarketuri a avut anul trecut rulaje de 18,3 miliarde de lei, cu 14,5% mai mari comparativ cu 2022.

Diferența dintre cei doi retaileri a ajuns astfel la 3,4 miliarde de lei, în condițiile în care, în 2020, când Lidl a devansat Kaufland, diferența dintre cei doi jucători era de 27,1 milioane de lei.

Cât despre profitabilitate, Lidl a raportat un plus de 2,5%, până la 1 miliard de lei, în timp ce profitul net al Kaufland s-a diminuat cu 2,1%, până la 884,3 milioane de lei.

Kaufland are astfel o marjă a profitabilității de 4,7%, în timp ce Lidl are o marjă de 4,9%.

În 2023, Lidl a deschis șapte magazine noi în timp ce Kaufland a inaugurat 13 unități, până la 173, mizând pe expansiune într-un ritm asemănător cu 2022. De altfel, pentru lanțul de hypermarketuri, a fost unul dintre cele mai alerte ritmuri de expansiune de la intrarea companiei pe piaţa locală, în 2005.

041
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.