Știri

WhatsApp nu va mai funcționa pe aceste telefoane, de la 1 iunie 2024. Lista completă

WhatsApp, una dintre cele mai utilizate aplicații de mesagerie, nu va mai funcționa pe mai multe modele de smartphone-uri începând cu data de 1 iunie 2024.

Potrivit comunicatului, WhatsApp va înceta să ofere suport pentru telefoanele care utilizează versiuni mai vechi ale sistemului de operare Android și iOS. Utilizatorii acestor telefoane nu vor mai beneficia de suport pentru aplicație.

Din păcate, odată cu o actualizare recentă, utilizatorii vor fi nevoiți să își înlocuiască telefoanele mai vechi cu dispozitive mai noi și mai performante pentru a putea continua să utilizeze aplicația.

Această schimbare vine în urma noilor actualizări ale sistemelor de operare Android și iOS, care vor face WhatsApp incompatibil cu unele dintre telefoanele mai vechi. Peste 30 de modele de telefoane sunt afectate de această schimbare, printre care se numără dispozitive produse de Apple (iPhone), Samsung, LG, Huawei, Sony, Lenovo și ZTE.

Actualizările recente ale WhatsApp aduc o serie de îmbunătățiri în securitate, performanță și compatibilitate cu cele mai nou hardware, ceea ce înseamnă că telefoanele mai vechi nu mai pot susține corespunzător aplicația de mesagerie – relatează blogul WhatsApp.

Iată lista completă a modelelor de telefoane care vor rămâne fără WhatsApp:

Apple (iOS):

iPhone 6S
iPhone SE
iPhone 6S Plus

Samsung:

Miez Samsung Galaxy
Samsung Galaxy Trend Lite
Samsung Galaxy Ace2
Samsung Galaxy S3 mini
Samsung Galaxy Trend II
Samsung Galaxy Xcover 2

LG:

LG Optimus L3 II Dual
LG Optimus L5 II
LG Optimus F5
LG Optimus L3 II
LG Optimus L7II
LG Optimus L5 Dual
LG Optimus L7 Dual
LG Optimus F3
LG Optimus F3Q
LG Optimus L2II
LG Optimus L4II
LG Optimus F6
Legea LG
LG Lucid 2
LG Optimus F7

Huawei:

Huawei Ascend Mate
Huawei Ascend G740
Huawei Ascend D2

Sony:

Sony Xperia M

Lenovo:

Lenovo A820

ZTE:

ZTE V956-UMI X2
ZTE Grand S Flex
ZTE Grand Memo

Alte mărci:

Faea F1THL W8
Wiko Cink Five
Wiko Darknight
Archos 53 Platinum

WhatsApp vine cu o funcție nouă

WhatsApp se află în plină evoluție și vine, constant, cu tot felul de update-uri și funcții noi, care mai de care mai interesante pentru fanii acestei aplicații. Acum, iubitorii platformei trebuie să știe că pot pune mesaje audio la status, pentru toate contactele.

Aplicația le oferă utilizatorilor posibilitatea de a distribui stories-uri și de a seta mesaje de status în diverse forme, inclusiv text, poze sa video, WhatsApp le oferă acestora ocazia să își transmită starea sub forma unei înregistrări audio.

Compania a început să testeze introducerea acestei funcții încă de la începutul anului. Inițial, lungimea maximă a acestor înregistrări era de 30 de secunde, dar, la insistențele utilizatorilor, care voiau să aibă cât mai mult timp la dispoziție pentru a-și informa prietenii, WhatsApp a extins durata acestor mesaje vocale la 60 de secunde.

La începutul săptămânii, echipa de securitate a aplicației WhatsApp a emis recent un avertisment cu privire la riscurile de supraveghere guvernamentală, în ciuda tehnologiilor avansate de criptare implementate.

Conform unui document atribuit direct companiei Meta, guvernele pot urmări comunicațiile criptate prin analiza traficului de internet.

092
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.