Știri

Când vor primi pensionarii deciziile de recalculare a pensiilor. Anunțul făcut de ministrul Muncii

Simona Bucura Oprescu a făcut un anunț important pentru toți pensionarii români în ceea ce privește deciziile de pensionare după recalculare.

Ministrul Muncii a anunțat că procesul de recalculare este finalizat în proporție de 99,9% și că pensionarii mai au de așteptat doar puțin până ce vor primi venituri mai mari.

„Toate pensiile vor fi recalculate. Fac foarte mult teren, întâlnesc foarte mulți pensionari și mulți dintre aceștia, în funcție de tipul de pensie pe care îl primesc întreabă: „Dar pensia mea va fi recalculată?”. Da, toate pensiile vor fi recalculate, suntem în grafic atât la Casa Națională de Pensii Publice, cât și la casele teritoriale de pensii, cât și la minister.

În primul rând, vreau să le mulțumesc colegilor noștri de la CNPP și casele teritoriale de pensii, fiindcă joi când am vorbit ultima oară cu domnul președinte și doamna secretar național de la CNPP aveam deja 99,9% procesul de reevaluare, ceea ce înseamnă că deja datele cu privire la drepturile de asigurări sociale ale românilor sunt introduse, sunt preluate din format letric, așa cum au fost până acum, acele dosare cu șine, acele dosare vechi pe care le aveam, fie că aveam români care au ieșit la pensie pe Legea 27/1966 până la 263/2010, aveam toate datele greu de accesat, lucrătorii de la casele de pensii trebuiau să caute în documente pe hârtie, în format letric. Azi, acest proces de introducere a datelor în format electronic este aproape a fi finalizat, ceea ce este o veste foarte bună pentru români”, a explicat Simona Bucura Oprescu la România TV.

Ministrul Muncii susține că fiecare dosar a fost verificat de minimum trei ori. Mai mult decât atât, aceasta susține digitalizarea dosarelor va ușura semnificativ relația cu pensionarii.

„Aceasta a fost o muncă meticuloasă, o muncă riguroasă, o muncă grea făcută de colegii noștri. După peste trei ani suntem aproape de finalizare, iar colegii noștri au făcut cu atenție acest lucru, fiecare dosar a fost luat la mână de minimum trei ori, fiecare echipă a avut un verificator, astfel încât să ne convingem că datele au fost introduse corect, și sigur programele informatice pe care lucrează colegii noștri au chei de control, au posibilitatea de a verifica dacă datele sunt introduse corect. Noi plecăm de la ideea că această digitalizare și digitizare a dosarelor de pensie sunt procese care ne vor ajuta mult și care ne vor înlesni foarte mult de acum înainte relația cu pensionarii”, a adăugat Simona Bucura Oprescu.

Totodată, Ministrul Muncii a vorbit și despre momentul în care pensionarii își vor primii deciziile de pensii recalculate.

„Toate deciziile vor ajunge la pensionari înainte de 1 septembrie, în momentul acesta avem deja procesul de reevaluare finalizat, avem modelul noii decizii aprobat și publicat în Monitorul Oficial. Colegii noștri în acest moment lucrează la nivelul CNPP cu privire la recalculare, softul îl avem și este funcțional, după care, toate aceste decizii, 5 milioane, aproape 5 milioane de decizii vor fi listate.

Ne coordonăm cu cei de la Poșta Română astfel încât să ajungă cât mai repede deciziile la pensionari. Toate vor fi trimise prin Poșta Română, acum colegii noștri de la CNPP discută cu cei de la Poșta Română cu privire la acest proces, la această planificare de trimitere a deciziilor.

Din septembrie toți românii vor primi pensiile majorate ca urmare a recalculării, vor avea pensiile recalculate”, a mai spus Simona Bucura Oprescu.

028
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.