Știri

Telefonul care înregistrează tot ce spui, fără să-ți dai seama. Ce trebuie să faci pentru a dezactiva microfonul

Telefonul care înregistrează tot ce vorbești. Dacă ai acest model, află cum poți să dezactivezi microfonul.

Telefonul care înregistrează tot ce spui. Odată ce vei afla toate aceste informații, îți vei dori să dezactivezi microfonul. Trăim într-o eră în care tehnologia se află în continuă dezvoltare, iar telefoanele pot face mai multe decât acum un deceniu. Și alte dispozitive precum laptopurile sau tabletele ne-ar putea surprinde.

În unele situații e bine să ai un dispozitiv inteligent care poate face multe. Însă, există și situații care pot devenii neplăcute. Nimeni nu își dorește să fie ascultat, verificat sau urmărit de dispozitivul său.

Telefonul care înregistrează totul există și el. Google te ascultă în permanență. Sistemul creat colectează datele și de asemenea, poate asculta conversațiile utilizatorilor.

Așadar, dacă ai telefon cu sistem de operare Android, află că poți fi ascultat prin intermediul microfonului dispozitivului. Mai apoi, înregistrările ajung să fie folosite pentru a direcționa reclamele.

Cu siguranță ți s-a întâmplat să vorbești cu un prieten sau cu o prietenă despre un anumit produs, iar mai apoi, pe rețelele sociale ori în browser ți-au apărut reclame fix la acel produs.

Dacă vrei ca unele lucruri să rămână doar pentru tine, este esențial să știi cum să dezactivezi microfonul. E bine să fii atent la aplicațiile pe care le instalezi. O mare parte dintre ele cer permisiunea pentru a accesa microfonul. Poate fără să vrei ai bifat acest lucru, fără să îi acorzi o mare importanță.

Dacă vrei însă ca totul să rămână privat, deschide aplicația Google. Atinge apoi partea de profil din dreapta sus și apoi opțiunea ”Cont Google”. Mai apoi vei observa o altă opțiune numită ”Date și confidențialitate”.

Urmează o secțiune numită „Web and application activity” (Activitate web și aplicații), unde poți dezactiva ”Includeți activitatea vocală și audio”. Totodată, apasă și ”Stop saving”, adică ”Opriți salvarea”. Ulterior apasă pe ”Înțeles” și ai rezolvat problema.

0176
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.