Știri

Adevărul despre starea victimelor de la EXPLOZIA Dedeman. Ce se întâmplă chiar acum

Explozie puternică la magazinul Dedeman din Botoșani. Întreg centrul comercial a fost evacuat.

Primele declaraţii venite de la Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), în cazul exploziei de la Dedeman Botoşani.

Şeful DSU confirmă existenţa a 10 răniţi, toate persoanele fiind însă conştiente. Este vorba doar despre angajaţi ai magazinului. Nu sunt răniţi printre clienţi.

„Au fost evacuate peste 100 de persoane. Avem 10 persoane rănite, dar sunt cu toții conștienți și au fost transportați la spital. Este vorba despre persoane cu arsuri de gradul 1 și 2, după primele evaluări.

Au fost mobilizate 2 elicoptere SMURD, de asemenea stă în stand-by avionul SMURD și un elicopter pentru victime multiple Black Hawk. Situația este în dinamică, echipele de pompieri continuă căutările în magazin. O persoană deja este transportată la spitalul din Iași și suntem pregătiți să transportăm și la București, dacă va fi nevoie.

Planul roșu rămâne în vigoare, iar echipajele medicale rămân la fața locului.

Toți cei răniți ar fi angajați ai magazinului, nu sunt clienți. Din primele informații ar fi vorba despre o defecțiune la centrala de gaze a magazinului”, a transmis Raed Arafat pentru Antena 3.

Intrarea în magazin a fost restricționată, pentru că trebuie evaluată, după explozie, structură clădirii. Așa că jandarmii au izolat zona și nu se mai pot intra decât echipele de salvatori.

Situația este sub control. Planul roșu rămâne activat până la momentul în care se consideră că nu mai este nevoie de mai multe echipaje medicale la fața locului și, bineînțeles, colegii vor comunica în continuu cum evoluează situația.

Informațiile arată că s-a produs o explozie la centrala de gaz. Mai multe date legat de ce s-a întâmplat acolo nu pot să vă spun. Mai e o informație, că toți cei răniți ar fi angajați ai magazinului.

La acest moment, toate forțele sunt concentrate de salvarea vieții, până suntem convinși că nu mai sunt alte victime și că răniții sunt transportați acolo unde trebuie. După asta, se vor evalua toate celelalte aspecte”, a spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, la Antena 3 CNN.

068
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.