Știri

Ce trebuie să știe românii despre cardurile de energie. Data până la care pot fi folosite

Ziua de astăzi, 31 mai, este ultima zi în care românii au posibilitatea de a-și plăti facturile la căldură și la curent electric folosindu-se de cardurile de energie. La finalul lunii martie, Guvernul a hotărât să prelungească valabilitatea acestora cu încă două luni.

Românii care se folosesc de cardul de energie pentru a-și plăti facturile la căldură și curent electric trebuie să știe că astăzi, 31 mai, este ultima dată la care pot face acest lucru. Pe 31 martie, Guvernul țării noastre a decis prelungirea valabilității acestora cu încă două luni, fiind finanțate din fonduri europene. Premierul a explicat că nu mai puțin de 2,8 milioane de gospodării au beneficiat de ajutorul oferit. Aceste persoane au primit suma de 1.400 de lei, în două tranșe.

„Sumele disponibile pe cardurile de energie pot fi utilizate până la data de 31 mai 2024, indiferent de sumele rămase neutilizate”, a informat MIPE, potrivit adevarul.ro. De asemenea, mai trebuie menționat și faptul că românii pot obține informații suplimentare despre cardurile de energie, cât și despre modul în care le pot folosi, la numărul de telefon 0319966, ce aparține call center-ului Companiei Naționale Poșta Română.

Cardurile de energie sunt emise și distribuite de către Compania Națională Poșta Română, iar orice persoană care nu a primit acest card poate afla mai multe detalii dacă apelează call center-ul instituției. Cardul de energie a fost disponibil următoarelor categorii de persoane vulnerabile:

– Pensionari cu vârsta mai mare, ori egală, de 60 de ani, cât și cu venituri lunare mai mici, ori egale, cu suma de 2.000 de lei.

– Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, copii sau adulți, cu venituri mai mici, ori egale, cu suma de 2.000 de lei.

– Pensionarii cu pensii de invaliditate, care au venituri lunare mai mici, ori egale, cu suma de 2.000 de lei.

– Familiile care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei, în conformitate cu Legea nr. 277/2010.

– De asemenea, familiile, cât și persoanele singure, care au stabilit dreptul la ajutorul social, în condițiile Legii nr. 416/2001 au putut beneficia de cardul de energie.

052
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.