Știri

Se plătesc 284 de lei în plus în fiecare lună. Decizia se aplică de la 1 iulie

Românii vor primi, de la 1 iulie, salarii mai mari cu 284 de lei, anunța prim-ministrul Marcel Ciolacu. Totuși, acestea nu sunt singurele majorări de care vor beneficia românii după alegerile de săptămâna trecută.

Românii primesc cu 284 de lei mai mult la salariu. Începând cu 1 iulie, va avea loc o creștere oficială a salariului minim. Acesta va crește de la 3.300 de lei brut la 3.700 de lei brut, iar o parte din această sumă va fi scutită de taxe.

De la începutul lunii septembrie, aproximativ trei milioane de pensionari vor beneficia de o majorare a sumelor primite, datorată unei recalculări.

În prezent, aproximativ 700.000 de români primesc salariul minim pe economie, reprezentând aproximativ 15% din totalul angajaților din România. Începând cu 1 iulie, aceștia vor beneficia de o creștere salarială, deoarece salariul minim brut pe economie va crește de la 3300 la 3700 de lei, adăugând 400 de lei brut în plus.

Cu toate acestea, un număr de 1.871.266 de salariați vor beneficia de creșterea salariului minim la 3.700 de lei.

La cererea mediului de afaceri, s-a aprobat o creștere de la 200 la 300 de lei a sumei lunare neimpozitate. Astfel, angajații primesc un supliment de 284 de lei lunar.

„Cea mai așteptată decizie de azi este creșterea salariului minim de la 3300 la 3700 de lei lunar, de la 1 iulie. Este o măsură agreată cu partenerii de dialog social, de care beneficiază peste 1,8 milioane de angajați din România.

De asemenea, la solicitarea mediului de afaceri, am aprobat majorarea de la 200 de lei la 300 de lei a sumei lunare neimpozitate. Practic, angajații primesc în plus 284 de lei pe lună”, spunea premierul în urmă cu câteva zile.

Odată cu creșterea salariilor, punctul de amendă este, de obicei, majorat. În prezent, acesta se situează la 165 de lei și era planificată o creștere la 185 de lei.

Totuși, autoritățile au decis să îl mențină la nivelul actual, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

0147
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.