Știri

De ce să pui bicarbonat de sodiu pe roșiile din grădină. Efectele benefice pot fi observate în doar câteva zile

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu pe roșiile din grădină. Iată trei modalități prin care poți folosi acest ingredient în gospodărie.

Trei trucuri cu bicarbonat de sodiu extrem de folositoare în gospodărie. Iată cum poți folosi acest ingredient în propria grădină. Pe lângă nenumăratele întrebuințări legate de igiena personală, curățenie și dezodorizare, bicarbonatul de sodiu poate îmbunătăți și viața grădinii.

Spray contra mucegaiului

Bicarbonatul de sodiu combate mucegaiul din grădină și nu numai. Mucegaiul alb este o problemă pentru toate plantele, în special pentru liliaca, struguri, trandafiri sau castraveți. Poți tratat plantele de această ciupercă cu ajutorul unui spray de bicarbonat de sodiu pe care să-l ai mereu la îndemână. Tot ce trebuie să faci este să amesteci patru litri de apă, o lingură de bicarbonat, o lingură de ulei vegetal și lingură de detergent de vase.

Bicarbonatul de sodiu este un tratament foarte bun și contra omizilor din grădină, nu doar a mucegaiului. Presară bicarbonat de sodiu pe varză pentru a scăpa de omizi, scrie agrointel.ro. Dacă omizile au reușit deja să se înfrupte din legumele tale, combină 50% făină și 50% bicarbonat și împrăștie-l peste suprafețele afectate. În doar două zile vei scăpa de probleme.

Împrăștie un strat generos de bicarbonat de sodiu în spațiile și crăpăturile formate, dacă pe potecă sau pe terasă au apucat să crească buruieni. Astfel, vei scăpa de ele și le vei împiedica să germineze. De acum vei avea o grădină fără buruieni.

016
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.