Știri

UPDATE S-a emis cod galben de vreme serveră. Evitați deplasările care nu sunt urgențe

UPDATE, ora 06:35 – ANM a mai emis un cod galben de vreme serveră pentru următorele zone:

Data emiterii : 15-06-2024 ora 4:44 Nr. mesajului : 1
Valabil de la : 15-06-2024 ora 5:00 până la : 15-06-2024 ora 10:00

In zona : Județul Tulcea : Delta Dunarii, respectiv zona localităților: Sarichioi, Jurilovca, Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Ceamurlia de Jos, Nufăru, Beștepe, Crișan, C.A. Rosetti, Maliuc, Pardina;
Zona de litoral a județului Tulcea , respectiv zona localităților: Jurilovca, Sulina, C.A. Rosetti, Sfântu Gheorghe;

Se vor semnala : Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 50…60 km/h.

ANM a emis în această noapte un cod galben de vreme severă în următoarele zone de mai jos. Se recomandă ca deplasările care nu sunt urgente să fie amânate.

Mesajul ANM

COD : GALBEN
Data emiterii : 14-06-2024 ora 22:34 Nr. mesajului : 1
Valabil de la : 14-06-2024 ora 23:00 până la : 15-06-2024 ora 5:00

In zona : Județul Tulcea : Delta Dunarii, respectiv zona localităților: Sarichioi, Jurilovca, Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Ceamurlia de Jos, Nufăru, Beștepe, Crișan, C.A. Rosetti, Maliuc, Pardina;
Zona de litoral a județului Tulcea , respectiv zona localităților: Jurilovca, Sulina, C.A. Rosetti, Sfântu Gheorghe;

Se vor semnala : Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 50…60 km/h.

Prognoza meteo 15 iunie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Vremea în România. Până sâmbătă, pe 15 iunie, vremea se va răcori în sud şi sud-est. În Muntenia, Dobrogea, în jumătatea sudică a Moldovei, în Carpaţii Orientali şi local în Carpaţii Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat posibile căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat peste 30…40 l/mp.

Vremea va fi în general frumoasă şi se va încălzi în cea mai mare parte a ţării. Ziua, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în est şi sud-est, iar noaptea va deveni mai mult senin. După-amiaza şi seara se vor semnala ploi slabe de scurtă durată pe arii restrânse la munte şi doar cu totul izolat în Muntenia, Dobrogea şi Moldova.

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări în est şi sud-est, cu viteze în general de 50…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 31 de grade, iar cele minime între 7 şi 19 grade.

Prognoza meteo București

Vremea va deveni în general frumoasă şi se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade.

Vremea la munte
Vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, însă cu precădere după-amiaza şi seara, vor fi unele înnorări şi pe arii restrânse se vor semnala averse însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor.

Prognoza meteo pe litoral
Vremea se va încălzi. Cerul va variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare ziua, cu viteze ce vor depăşi la rafală 40…55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 27 de grade, iar cele minime între 17 şi 19 grade. Temperatura apei mării va avea valori de 17…22 de grade.

Vremea în Europa 15 iunie 2024
Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi va ploua în nordul, nord-vestul, vestul şi centrul Europei, precum şi în zonele aflate la nord de Marea Neagră. Ploile vor fi şi sub formă de aversă cu descărcări electrice, iar pe suprafeţe mici va cădea grindină. Izolat, se vor acumula cantităţi de apă însemnate.

În restul continentului, vremea va fi predominant frumoasă, iar astfel de fenomeme vor fi posibile numai pe arii restrânse. Vântul va avea intensificări în ţările învecinate bazinului Mării Nordului, Peninsula Iberică, Franţa şi local în rest. Valorile termice vor fi în uşoară creştere faţă de ziua precedentă în partea central-estică, iar în rest nu se vor modifica semnificativ.

0102
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.