Știri

Avertisment pentru toți românii care consumăâ: ceai la plic. Este un pericol real pentru sănătate. Cum ar trebui folosit, de fapt

Ceaiul la plic este mai uşor de preparat decât cel frunze, însă cercetătorii au arătat ce au găsit în acele plicuri, la un studiu atent făcut.

Un studiu realizat în Germania arată că unele sortimente de ceai au în componență rămășițe de insecte.

Cercetătorii germani au analizat 40 de tipuri de ceai consumate în toată lumea şi au ajuns la concluzia că plicurile de ceai conțin sute de urme genetice provenite de la gândaci, păianjeni și muște.

Într-un singur plic de ceai verde au fost depistate rămășițele a nu mai puţin de 400 de specii diferite de insecte.

Lista conține gândaci, păianjeni, muște, purici, lăcuste, fluturi și altele.

Printre sortimentele de ceai studiate s-au numărat: ceaiul verde, menta şi mușețelul, consumate inclusiv de către români.

Un real PERICOL! Ce substanţe TOXICE conţin pliculeţele de ceai

Alături de cafea, ceaiul este printre cele mai consumate băuturi din întreaga lume! Ajuta la slăbit, calmează, iar unele sortimente sunt delicioase

Alături de cafea, ceaiul este printre cele mai consumate băuturi din întreaga lume! Ajuta la slăbit, calmează, iar unele sortimente sunt delicioase

Specialiştii trag, însă, un semnal de alarmă! Ceaiul la plic este o bombă toxică. Iată de ce:

Frunzele de ceai nu sunt spălate înainte de a fi ambalate în pliculeţe. Asta înseamnă că, dacă planta a fost stropită cu pesticide, acestea vor ajunge şi în cana ta cu ceai.

Un studiu realizat de GlaucusResearch arată că peste 91% din sortimentele de ceai testate au niveluri de pesticide care depăşesc limita maximă admisă de autorităţile de sănătate din Statele Unite. De exemplu, un sortiment de ceai contra insomniei are printre ingrediente şi propaclor, compus cu potenţial cancerigen conform legilor americane.

De asemenea, într-un sortiment de ceai destinat relaxării, au fost descoperite urme de propargit – substanţă cancerigenă şi toxică.

Şi ceaiurile parfumate se află pe lista neagră: un alt studiu independent a scos la iveală că mai mult de jumătate din acestea conţin endosulfan, pesticid interzis în Statele Unite, China, Uniunea Euroepană şi alte 144 de ţări din cauza efectului nociv pe care îl poate avea – infertilitate şi malformaţii congenitale.

Mai mult decât atât, ceaiurile parfumate au printre ingrediente „arome artificiale”, create în urma unui proces chimic în care a fost folosit gudron de cărbune.

De asemenea, aromele naturale cu care vă păcălesc unii comercianţi sunt doar nişte tertipuri pentru a ascunde calitatea îndoielnică a ceaiului respectiv.

Cu alte cuvinte, este recomandat să folosiţi plante naturale, culese din surse sigure, asigurandu-vă astfel că nu vă puneţi în pericol sănătatea.

049
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.