Știri

Cât costă să faci şcoala de şoferi în 2024. Preţuri, taxe şi documente necesare dacă vrei să iei permisul auto

Pentru cei care aspiră să obțină permisul de conducere în 2024 este important să fie pregătiți financiar pentru costurile implicate în procesul de școlarizare. Potrivit ultimelor informații, prețurile pentru școala de șoferi au cunoscut o creștere semnificativă față de anul precedent, iar această realitate impune un efort financiar mai mare din partea celor interesați.

Cât costă să faci şcoala de şoferi în 2024. Iată ce trebuie să știți despre costurile implicate și despre documentele necesare pentru înscrierea la școala de șoferi în acest an, conform bugetul.ro:

Prețurile pentru cursurile de școală de șoferi variază în funcție de mai mulți factori, inclusiv de firma specializată și de orașul în care se desfășoară cursurile. În general, un pachet standard pentru obținerea permisului de categoria B include:

24 de ore de legislație
15 ședințe de conducere cu instructor autorizat
suport teoretic

Costurile pentru aceste pachete pot varia între 1.700 și 2.500 de lei. Este important de menționat că, în cazul în care sunt necesare ore suplimentare de conducere, acestea vor implica costuri suplimentare, care se pot situa între 150 și 250 de lei, în funcție de firmă.

Pe lângă costurile pentru cursurile de școală de șoferi, există și alte taxe și cheltuieli pe care candidații trebuie să le ia în considerare:

fișa medicală: între 150 și 200 de lei
taxa de înscriere: 250 de lei
închirierea mașinii în ziua examenului: 150-200 de lei

Astfel, în total, să obții permisul de conducere va costa cel puțin 2.500 de lei, dar aceste sume pot depăși ușor pragul de 3.000 de lei, în funcție de diferiții factori și de cerințele individuale.

Documentele necesare pentru înscrierea la lşcoala de şoferi:

fișa de școlarizare, valabilă un an de zile de la data absolvirii cursurilor, emisă de școala de conducători auto
declarație de consimțământ privind eliberarea cazierului judiciar
dovada achitării contravalorii permisului de conducere, care costă 89 de lei
Este important ca aspiranții la permisul de conducere să fie conștienți de aceste cerințe și să se pregătească corespunzător din punct de vedere financiar pentru a putea parcurge cu succes procesul de școlarizare și examinare pentru obținerea permisului de conducere în 2024.

055
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.