Știri

Ce trebuie sa îi dai de mâncare pisicii tale, ca să nu mai lase păr. Sfaturi prețioase care îți vor salva hainele

Dacă cumva ne numărăm printre românii care au acasă o pisică, atunci cu siguranță că deja am observat o problemă foarte comună, atunci când vine vorba despre aceste animale: lasă foarte mult păr! În cele mai extreme cazuri, poate că hainele noastre negre deja arată mai mult gri, din cauza stratului de păr lăsat de pisicile noastre. Din fericire, experții ne oferă câteva sfaturi utile, pentru ca pisica noastră să nu mai lase atât de mult păr.

În perioada în care pisicile năpârlesc, nu este deloc ceva ieșit din comun ca acestora să le pice mult păr, însă dacă observăm că acest fenomen persistă, este important să mergem la medicul veterinar, pentru a afla care este cauza problemei.

Există, desigur, o mulțime de posibile explicații, de exemplu, paraziții pot provoca căderea părului pisicii noastre. Desigur, nu este exclus ca aceasta să lase prea mult păr și din cauza stresului și a anxietății.

Un alt factor care cu siguranță că ne va surprinde pe mulți dintre noi este nivelul de lumină naturală la care este expusă pisica noastră! Mai precis, indiferent dacă vorbim despre o pisică sterilizată, sau nu, dacă aceasta petrece mai mult timă în lumină naturală, ea va năpârli mai mult!

Ce trebuie sa i dai de mâncare pisicii tale, ca sa nu mai lase păr

Experții ne spun că există câteva metode prin care ne putem asigura că pisica noastră nu va mai lăsa chiar atât de mult păr. Iar primul astfel de sfat este să ne asigurăm că felina noastră este deparazitată. Acest proces trebuie repetat în mod regulat, pentru ca pisica să fie mereu ferită de paraziți.

De asemenea, este foarte important să oferim pisicilor noastre doar hrană de calitate, deoarece o dietă dezechilibrată îi poate provoca probleme de sănătate ce vor duce la năpârlire. Este important ca dieta pisicii noastre să fie bogată în vitamine, cât și în grăsimi bune precum Omega-3 și Omega-6. Desigur, este foarte important să mergem periodic cu pisica la vertinar, pentru a ne asigura că nu are diverse probleme de sănătate.

048
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.